CJSU Galaţi a adoptat scenariul şi măsurile ce vor fi aplicate la începerea şcolii Recomandat

 
Vineri, 10 Septembrie 2021 21:34
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Comitetul Judeţean  pentru Situaţii  de Urgenţă (CJSU) Galaţi a adoptat vineri, 10 septembrie 2021, o serie de măsuri ce urmează a fi aplicate de luni, 13 septembrie 2021, zi în care începe şcoala.

Astfel, s-a decis ca toate unităţile de învăţământ existente în toate localităţile din judeţului Galaţi să înceapă cursurile scenariul 1 de funcţionare. 

Asta înseamnă că în judeţul Galaţi, şcoala va începe cu participarea zilnică cu prezenţă fizică a tuturor antepreşcolarilor, preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară. Acest scenariu se va păstra atât timp cât incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori.

Dacă se va depăşi incidenţa de 6 la mia de locuitori, se va trece la Scenariul 2, care înseamnă participarea zilnică cu prezenţă fizică în unităţile de învăţământ a tuturor antepreşcolarilor, preşcolarilor şi a elevilor din învăţământul special, iar totţi ceilalţi elevi vor trece în sistem on-line.

Pe parcursul anului şcolar, scenariile de funcţionare pentru unităţile de învăţământ vor fi actualizate săptămânal, cu referinţă la fiecare zi de vineri, în funcţie de situaţia epidemiologică stabilită de către Direcţia de Sănătate Publică Galaţi.

Pentru prevenirea răspândirii infecţiilor cu virusul SARS-CoV-2, este obligatorie purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere gura şi nasul, pe o rază de 50 de metri în jurul unităţilor de învăţământ, pentru persoanele care staţionează în acest perimetru.

Măsurile dispuse intră în vigoare începând cu data de 13.09.2021.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu