Centre pentru deşeuri inerte în 5 localităţi din judeţ Recomandat

Luni, 19 Septembrie 2022 13:29
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Consiliul Judeţean Galaţi va depune pe fonduri europene un nou proiect de mediu, pentru a amenaja în cinci localităţi din judeţul Galaţi centre de colectare cu aport voluntar a deşeurilor inerte, a deşeurilor de grădină şi a celor care nu pot fi colectate în pubele individuale de către operatorul de salubritate. Cele cinci localităţi unde vor fi înfiinţate astfel de centre sunt: Târgu Bujor, Bereşti, Umbrăreşti, Slobozia Conachi şi Valea Mărului. Valoarea maximă eligibilă este de 3.893.600 de euro, pentru cele cinci centre. Astăzi, a fost organizată o şedinţă extraordinară, astfel încât Consiliul Judeţean Galaţi să preia terenurile necesare pentru implementarea acestui proiect de mediu.

„Preluăm peste 127.000 de mp pentru a construi în cinci localităţi din judeţ centre unde vor fi aduse şi valorificate aşa numitele deşeuri inerte, precum cele din construcţii sau rezultate din diverse demolări. Vom amenaja un astfel de centru la Valea Mărului, localitate unde se află depozitul de deşeuri menajere şi o staţie de sortare, apoi la Umbrăreşti, care va deservi localităţile limitrofe, şi la Târgu Bujor pentru centrul judeţului şi o parte din localităţile din zona de est, având în vedere că la Târgu Bujor a fost construită şi o staţie nouă de transfer a deşeurilor. De asemenea, vor mai fi amenajate astfel de centre la Bereşti, pentru partea de nord, şi la Slobozia Conachi pentru localităţi aflate în centrul şi sudul judeţului. Proiectul va fi depus spre finanţare în cel mai scurt timp în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi

Mai mult, un astfel de proiect va fi depus prin PNRR şi pentru construirea unui centru integrat în municipiul Galaţi, recent fiind preluat şi un teren de peste 24.000 mp de la Primăria Galaţi. Toate aceste centre vor fi dotate şi cu utilajele necesare.

Citeşte şi Gălăţenii vor avea zone de aruncat moloz şi vechituri în municipiu şi 5 localităţi

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu