27 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Când se vor plăti pensiile în decembrie 2022 şi ianuarie 2023
Când se vor plăti pensiile în decembrie 2022 şi ianuarie 2023

Preşedintele Casei Naţionale de Pensii, Daniel Baciu, a anunţat public data la care va începe plata pensiilor pe luna decembrie 2022.
"Există foarte clar o convenţie între Casa Naţională de Pensii şi Compania Naţională de Poştă în care se spune foarte clar, acolo sunt stipulate termenele de livrare a pensiilor la domiciliu. Exact cu data de 1 ale fiecărei luni noi virăm pensiile către beneficiarii noştri, pensionarii. Deci, 1 fiind zi nelucrătoare, exact cu data de 2, deja pensiile vor fi achitate către beneficiarii noştri, pensionarii. Chiar am avut o discuţie cu domnul director general al Companiei Naţionale. M-a asigurat domnul director că totul este în regulă şi începând cu data de 2 decembrie vor fi achitate. Începând cu intervalul 1-15 ale fiecărei luni, Compania Naţională de Poştă trebuie să achite toate pensiile beneficiarilor noştri care au optat pentru această modalitate de plată, respectiv prin mandat poştal. Pe lângă acestea, mai avem şi pensiile unde pensionarii au optat ca modalitate de plată prin cont bancar, unde se vor vedea şi acestea în jur de data de 12-13 ale lunii", a anunţat preşedintele Casei Naţionale de Pensii, Daniel Baciu, joi, la Antena 3 CNN.
Pensiile românilor vor creşte de la 1 ianuarie 2023. Majorarea pensiilor se va face într-o singură etapă, după cum a anunţat ministrul Muncii. La fel ca în luna decembrie, la început de ianuarie vor fi două zile libere pentru bugetari, iar pensiile vor fi virate în conturi după 3 ianuarie 2023.
Întrebat dacă există riscul ca în luna ianuarie pensiile să fie plătite cu întârziere, aşa cum s-a mai întâmplat în anii precedenţi, ministrul Muncii Marius Budăi a precizat: „Nu mă feresc de cuvântul întârziere, dar nu este vorba despre o întârziere. După cum bine ştiţi se închide anul bugetar pentru decembrie pe 3 – 4 ianuarie 2023, atunci sunt deschise conturile şi sunt făcute plăţile aferente”, declara Marius Budăi la România TV.


Articole înrudite