Au prejudiciat şcolile în care lucrau cu peste 600.000 lei Recomandat

Vineri, 13 Iulie 2018 12:59
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Galaţi, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, au efectuat, în cursul zilei de 11 iulie 2018, 4 percheziţii domiciliare la persoane bănuite de comiterea mai multor fapte de delapidare şi fals, prin care au produs un prejudiciu de 620.000 lei.
Din cercetări a reieşit că, în perioada ianuarie 2012 - decembrie 2014, două femei de 39 şi 43 ani, în calitate de contabili la două şcoli gimnaziale din municipiul Galaţi, şi-ar fi însuşit sume de bani pe care le gestionau şi administrau, prin efectuarea de viramente bancare nejustificate, din bugetul unităţilor de învăţământ către două societăţi comerciale din localitate, aparţinând soţului uneia dintre ele. În acest sens, cele două femei ar fi folosit contractele încheiate între societăţile comerciale şi şcolile unde lucrau, introducând la plată, în actele contabile ale unităţilor de învăţământ, facturi emise de cele două societăţi, pentru a justifica livrarea unor bunuri supraevaluate, prestarea unor servicii şi plata unor produse fictive. Prin activitatea infracţională a persoanelor în cauză, unităţile de învăţământ au fost prejudiciate cu suma de aproximativ 620.000 lei.
Poliţiştii continuă cercetările cu privire la săvârşirea infracţiunilor de delapidare şi complicitate la delapidare, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals, toate în formă continuată, faţă de cei trei fiind dispusă, prin ordonanţă, măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

16Delapidare17

Delapidarea a fost făcută timp de ani buni de către contabilele de la Şcoala nr. 17 şi Şcoala "Dan Barbilian". Acum cele două nu mai lucrează la respectivele şcoli, au fost suspendate. Dacă în instanţă li se va stabili vinovăţia nu vor mai avea acces în sistemul de învăţământ. "La acest moment, instrumentarea dosarelor şi ancheta îşi urmează cursul firesc. În acest moment, cele două doamne nu lucrează, de fapt de la vremea respectivă au fost suspendate şi, bineînţeles, dacă se stabileşte vinovăţia acestora, fără îndoială că nu mai pot funcţiona în unităţi de învăţământ şi pe această activitate, evident", a precizat Mioara Enache, inspector şcolar general, Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi.

16Delapidare Barbilian

Neregulile au fost descoperite în urma unui audit făcut de Primăria municipiului Galaţi. Este din păcate al doilea astfel de caz descoperit la şcolile din judeţul Galaţi. Acum câteva luni, la o altă unitate de învăţământ o contabilă a fost suspendată şi cercetată exact pentru acelaşi lucru. Citeşte ştirea AICI. "În conformitate cu planul anual de audit public pe care Primăria Galaţi l-a efectuat, în anul 2014 s-au descoperit, pentru anul financiar 2013, nereguli la două unităţi de învăţământ. Municipalitatea s-a sesizat şi a transmis către Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice această situaţie, urmând a se aştepta definitivarea cercetărilor. În momentul în care vom primi rezultatul acestor cercetări, unităţile de învăţământ urmează a se constitui parte civilă pentru recuperarea prejudiciului", a declarat Toma Dumitrescu, Primăria Galaţi.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu