ArcelorMittal Galaţi dotează Spitalul Judeţean cu echipamente medicale vitale Recomandat

Joi, 12 Iulie 2018 16:06
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

ArcelorMittal Galaţi anunţă că şi anul acesta va derula proiectul social de dotare cu echipamente medicale de ultimă generaţie pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” din Galaţi, în continuarea celor lansate în anii trecuţi. "Efortul nostru de înzestrare a Spitalului Judeţean cu echipamente medicale este unul multi-anual. În 2018 investiţia noastră nu se va reduce şi are acelaşi scop principal - sprijinirea îmbunătăţirii calităţii actului medical", a declarat Bogdan Grecu, directorul general al ArcelorMittal Galaţi.

Spital 2

În 2017, compania a achiziţionat şi a donat monitoare de funcţii vitale, echipamente de ridicare a pacienţilor netransportabili, tărgi hidraulice, aparate ECG, mese de instrumentar cu reglaje hidraulice pe înălţime, seturi de microchirurgie pentru secţia de arşi, motoare chirurgicale pentru operaţii ortopedice şi numeroase elemente de mobilier medical de specialitate. "Aceste echipamente îmbunătăţesc nu doar calitatea actului medical (prin trusele de microchirurgie), acurateţea datelor privind pacienţii aflaţi sub supraveghere (prin monitoarele de funcţii vitale), ci şi condiţiile de spitalizare pentru pacienţi şi de cele de lucru pentru personalul medical. De aceste echipamente medicale au beneficiat secţiile de Anestezie şi Terapie Intensivă, Chirurgie Plastică şi Reparatorie, Neurochirurgie, Ortopedie precum şi Unitatea de Primire Urgenţe", se arată într-un comunicat al ArcelorMittal Galaţi.

Spital 5

Deşi oficialii Combinatului Siderurgic nu au dorit niciodată să declare sumele investite anual în sistemul sanitar din Galaţi, acestea se ridică la zeci de mii de euro anual. La ora actuală, secţia ATI a Spitalului Judeţean Galaţi are în folosinţă 24 de monitoare de funcţii vitale achiziţionate de ArcelorMittal Galaţi, în programul celor de la Arcelor fiind prinsă achiziţionarea anuală a 4 astfel de monitoare.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu