23 DECEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Amintirile tale în gustul bucatelor tradiționale, reinterpretate cu ingrediente din gama Hanul Boieresc, de la PENNY
Amintirile tale în gustul bucatelor tradiționale, reinterpretate cu ingrediente din gama Hanul Boieresc, de la PENNY

Pentru cei mai mulți dintre noi, amintirile din copilărie sunt legate de mesele în familie, de mâncărurile pregătite cu dragoste și pricepere de bunici și părinți. Bucatele de odinioară ne-au marcat gusturile și ne-au oferit o bază culinară ce ne însoțește toată viața. Reconectarea la acele momente de bucurie și confort este o experiență pe care ne-o dorim oricând și pe care o putem obține prin reinventarea rețetelor tradiționale românești cu care ne-au răsfățat ai noștri.

Iar PENNY dă savoare amintirilor noastre printr-o nouă mini serie Memoria gustului de vară –  În rețete cu poveste, în care chef Alex Petricean reinventează preparate memorabile folosind ingrediente proaspete din gama Hanul Boieresc.

Pentru fiecare dintre noi, preparatul peferat are o poveste pe care papilele noastre gustative o rememorează, de fiecare dată când simt aroma ingredientelor. PENNY ne încurajează pe toți, gurmanzi, pasionați de gătit sau simpli iubitori ai gustului românesc de altădată, să ne exprimăm amintirile culinare în comunitate și să ne bucurăm împreună de ele în rețete delicioase.

Noua serie de rețete din Memoria gustului de vară este inspirată chiar de poveștile și amintirile oamenilor, iar acestea au fost reinterpretate de chef Alex Petricean, cu ajutorul produselor  Hanul Boieresc de la PENNY. Pentru a păstra gustul autentic românesc, chef Petricean a folosit produsele cu simbolul 3RO, care îndeplinesc cele 3 condiții esențiale: au ingredientul principal provenit din România, sunt procesate și ambalate în țara noastră.

Rețetele bunicilor prind gust și în bucătăria noastră de vară

Întotdeauna, în bucătăria de vară de la bunici se întâmpla magie, iar aromele care se ridicau de pe foc erau atât de apetisante încât nu rezistam să nu gustăm direct din oală sau de pe grătar. Cât de bine mirosea tocănița cu carne de porc și legume, gătită la tuci?  Acum poți beneficia de ingredientele proaspete din gama Hanul Boieresc pentru a reinterpreta această rețetă în stilul tău. Profită de abundența legumelor în acest sezon și creează o explozie de culori, texturi și gusturi în farfurie. Joacă-te cu condimente aromate și oferă-i preparatului tău unicitate!

Tocănița se numără printre rețetele tradiționale românești cu care toți am crescut. Pentru cei care au devenit între timp vegetarieni, tocănița de legume poate fi o alternativă la fel de delicioasă. Iar pentru a te încadra în limita caloriilor permise, în locul legumelor călite în ulei, poți folosi legume coapte pe grătar – vinete, ardei gras, dovlecei – pentru a adăuga preparatului tău o aromă ușor afumată și o textură plăcută.

Amintirile din vacanță aduse în farfurie, cu produsele din gama Hanul Boieresc

Picnicurile cu familia și prietenii sau excursiile cu cortul, la munte, sunt amintiri presărate cu aroma grătarelor pregătite împreună. Savoarea cărnii proaspete, suculente, care sfârâia pe grătarul încins pe lemne, servită alături de o salată răcoritoare din legume proaspete reprezintă  amintiri după care ne lasă gura apă mereu. De ce să nu vă bucurați și acum de acele clipe, alături de prieteni și să reinterpretați preparatele de atunci, folosind cu un strop de creativitate și câteva secrete de la chef Alex Petricean?

Carnea de pui la grătar se număra printre cele mai iubite preparate de care românii se bucurau în weekendurile petrecute în natură. Chef Alex Petricean propune o rețetă de piept de pui la jar, care redă gustul din copilărie, cu și mai multă savoare. Preparatul a fost regândit în formă de sendviș cald, pregătit din turte coapte pe plită, felii din piept de pui rumenite pe jar, la disc în loc de grătar, un strat de salată din legume proaspete și un sos delicios cu iaurt, care accentuează gustul. Pentru și mai multă savoare, carnea de pui a fost marinată într-un baiț cu condimente și vin. Astfel, un preparat simplu din trecut se transformă într-o rețetă complexă în care aromele se împletesc echilibrat și te răsfață cu gustul proaspăt al amintirilor din copilărie.

Pentru a obține perfecțiunea gustului în bucate, caută ingredientele din gama Hanul Boieresc, în rafturile magazinelor PENNY. Acestea păstrează tradiția aromelor românești și se remarcă printr-o calitate superioară, extrem de importantă în procesul de gătit.

Retrăiește emoția gustului din copilărie, alături de PENNY

Oricând simțim arome puternice de vanilie, scorțișoară, usturoi sau ceapă călită, ne gândim la deserturi și mâncare bună ca la mama acasă. Iar acest lucru se întâmplă pentru că memoria gustului este atât de puternică și de actuală, încât ne face să retrăim acele clipe de atunci. Unii ne amintim de mesele îmbelșugate de sărbători, alții de grătarele în natură, la țară la bunici sau  de ieșirile la iarbă verde cu părinții. Fiecare dintre noi poate spune povestea rețetei sale preferate în comunitatea de pofticioși, doritori să încerce noi abordări ale rețetelor tradiționale.

Reinventarea rețetelor de poveste nu înseamnă, însă, înlocuirea lor, ci mai degrabă păstrarea esenței și adaptarea la noile preferințe de gust. Poți crea și mai multă savoare în farfurie prin înlocuirea sau adăugarea unor ingrediente noi, ce vor da personalitate rețetei tale. Folosește ingredientele din gama Hanul Boieresc de la PENNY și recreează-ți bucuria gustului din copilărie!

Acest articol a fost realizat cu sprijinul PENNY.


Articole înrudite