ALERTĂ METEO! Se întorc ninsorile; viscol şi nopţi geroase Recomandat

Vineri, 03 Februarie 2023 10:33
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o informare meteorologică cu interval de valabilitate: 03 februarie, ora 10 – 05 februarie, ora 18, fenomenele vizate fiind ninsori moderate cantitativ şi intensificări ale vântului.
"Aria ninsorilor se va extinde treptat din orele serii dinspre regiunile nord-vestice şi va cuprinde cea mai mare parte a ţării. Local se va depune strat nou de zăpadă, care va fi mai consistent în zonele montane. Prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi pe alocuri 20…30 l/mp, cu precădere în jumătatea vestică a ţării. Vântul va prezenta local şi temporar intensificări, cu viteze în medie de 50…60 km/h în majoritatea zonelor, iar la munte cu rafale de 65…75 km/h. Vor fi perioade în care intensificările de vânt se vor asocia cu ninsoare. Notă: de duminică (5 februarie) vremea va intra într-un proces de răcire şi va deveni geroasă noaptea, cu precădere în regiunile intracarpatice", potrivit ANM.

anm meteo acum

Totodată, ANM a emis şi o atenţionare meteorologică COD GALBEN, cu interval de valabilitate: 03 februarie, ora 20 – 05 februarie, ora 18, fenomenele vizate şi zonele afectate fiind ninsori însemnate cantitativ şi viscol la munte.
"În intervalul menţionat temporar va ninge şi vor fi perioade în care vântul va prezenta intensificări cu rafale de 50…70 km/h, iar la altitudini de peste 1800 m vântul va depăşi 80…90 km/h, astfel încât va fi viscol şi vizibilitate scăzută. În vestul Carpaţilor Meridionali se vor acumula peste 30…40 l/mp şi se va depune strat consistent de zăpadă. În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj", precizează ANM.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu