Acuzaţii nefondate de incompatibilitate pentru directorul Direcţiei de Fiscalitate Galaţi Recomandat

Vineri, 07 Octombrie 2022 15:30
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a transmis public, în luna februarie 2020, că directorul Direcţiei Impozite, Taxe şi alte Venituri Locale din cadrul Primăriei municipiului Galaţi, Ioan Daniel Stadoleanu, s-ar fi aflat în stare de incompatibilitate deoarece, începând din septembrie 2013 a exercitat simultan funcţia publică de director executiv al Fiscalităţii şi calitatea de expert contabil, respectiv expert contabil judiciar.

(Citeşte şi Directorul Fiscalităţii gălăţene, găsit în incompatibilitate de ANI)

Daniel Stadoleanu a declarat atunci că a făcut proba că nu este în stare de incompatibilitate, ba mai mult de atât, directorul Fiscalităţii gălăţene deţinea o hotărâre a Curţii de Apel Galaţi în care se arăta că acesta nu se află în stare de incompatibilitate. „Am să contest în instanţă evaluarea Agenţiei Naţionale de Integritate deoarece o consider abuzivă. Le-am trimis probele şi am făcut dovada că nu mă aflu în stare de incompatibilitate. Le-am trimis şi hotărârea Curţii de Apel Galaţi în care se arată că nu există incompatibilitate. Cu toate acestea, văd că ei nu ţin cont de nimic şi cotinuă procedurile“, a declarat Daniel Stadoleanu în luna februarie 2020.

(Citeşte şi Curtea de Apel Galaţi a anulat raportul ANI cu privire la incompatibilitatea directorului Fiscalităţii gălăţene)

În noiembrie 2020, Curtea de Apel Galaţi i-a dat dreptate acestuia şi a anulat raportul de evaluare al ANI. Această decizie a instanţei a fost atacată de ANI, însă procesul a ajuns până la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie unde instanţa a respins definitiv recursul ANI.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu