A treia zi de proteste la Galaţi Recomandat

Marți, 30 Martie 2021 20:26
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Pentru a treia zi consecutiv, gălăţenii s-au adunat în faţa Prefecturii pentru a protesta împotriva restricţiilor impuse de guvernanţi. La ora 20.00 erau câteva zeci de persoane adunate. La fel ca şi seara trecută, oamenii au vuvuzele, steaguri şi pancarte.
Poliţiştii sunt prezenţi pe toate străzile din jurul Prefecturii oprind o parte din maşinile care merg spre protest și percheziționându-le. Într-un autoturism oprit au găsit o sabie. Organele de ordine au mai găsit şi un băiat de 13 ani care avea asupra lui un cuţit.
La ora 22.00 se aşteaptă ca o altă serie de manifestanţi să se adune pe faleză, punctul de întâlnire şi ora fiind stabilite pe reţelele de socializare.

UPDATE ORA 21.30 Protestul de la Galaţi a adunat până acum circa 100 de participanţi care au plecat în coloană din faţa Prefecturii şi mărşăluiesc pe str. Brăilei.

UPDATE ORA 22.00 Coloana de manifestanţi se află în mişcare din zona Tribunalului şi se îndreaptă spre Centru. De la începutul protestului din această seară, au fost constatate 2 infracţiuni de port ilegal de armă albă. Este vorba despre 2 tineri de 21 şi 22 ani asupra cărora a fost găsit un box şi un cutter. Ei se aflau în grupul de manifestanti de pe Platoul din fața Prefecturii. Asupra unui tânăr în vârstă de 13 ani a fost găsit un briceag. Tânărul se afla la.protest. La fata locului a fost chemată bunica copilului, care nu are părinţi. Bunica a fost sancţionată cu avertisment pentru nesupravegherea minorului. Femeia este bolnavă şi nu avea bani nici să se întoarcă acasă. Până la această oră au fost aplicate 3 sancţiuni contravenţionale în cuantum de 2.200 lei. Un tânăr care a venit la protest avea asupra lui mijloace de protecţie pentru mâini şi picioare şi mască contra gazelor.

Înainte de începerea protestului, la controlul platoului de la Prefectură au fost găsite ascunse în spatele monumentului, bucăţi de gresie, pietre, bâte. Pe traseul de deplasare (str. Domnească, Str. Brăilei) au fost găsite aceleaşi obiecte, înainte de începerea marşului. O persoană a fost extrasă din mulţime pe platoul din faţa Prefecturii pentru că incita la violenţă. Aceasta fost sancţionată cu avertisment.

UPDATE ORA 23.30: După ce au mărşăluit pe străzile oraşului timp de aproape 3 ore, manifestanţii au revenit în faţa Prefecturii. Au dat foc la măşti, au făcut apel la protest paşnic şi s-au aşezat pe jos să arate forţelor de oridne că nu sunt violenţi. La această oră majoritatea manifestanţilor au plecat spre casele lor.

 

Ştire în curs de actualizare....

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu