19 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Un nou început! United Galați, sub comanda lui „Cacau”: «Vreau să calific echipa în Elite Round!»
Un nou început! United Galați, sub comanda lui „Cacau”: «Vreau să calific echipa în Elite Round!»

Vară fierbinte pentru campioana României la futsal. La 20 ani de la înfiinţare, United începe un nou proiect şi pentru prima dată a apelat să fie condusă de pe bancă de un antrenor străin şi nu este vorba de unul oarecare ci de celebrul tehnician brazilian Ricardo Cámara Sobral „Cacau”, care are un CV impresionant din care amintim: în 2013 şi 2015, a cucerit cu Kairat trofeul UEFA Futsal Champions League, într-una dintre finale trecând de Barcelona şi în 2016 medalia de bronz la Campionatul Mondial la cârma Naţionalei Kazahstanului.
„United Galaţi este o echipă foarte puternică, de atâtea ori campioană a României, şi în fiecare an e tot mai greu pentru că echipa trebuie să fie şi mai puternică. Cred că noul proiect este important pentru că Galaţiul trebuie să joace bine în Champions League. Am venit aici pentru că noul proiect este foarte interesant şi ţin să mulţumesc preşedintelui şi întregului staff pentru că îmi oferă această şansă. Şi nu cred că e important doar futsalul din Galaţi, ci futsalul din România. Cunosc echipa, jucătorii. Bineînţeles pentru că am văzut meciurile lor. Ştiţi că fiul meu, Ricardinho, a jucat anii trecuţi la CSM Deva şi a trebuit să urmăresc partidele. United Galaţi este o echipă puternică, cum ziceam, ştiu băieţii, am toate informaţiile necesare. Acum începem o nouă provocare, un nou sistem. Îmi place ca echipa mea să joace un futsal pentru fanii care vin la sală şi ei trebuie să se bucure că văd aşa ceva. Am venit la Galaţi şi pentru campania din Liga Campionilor. Avem o perspectivă favorabilă şi e important pentru Galaţi să fie reprezentat cum se cuvine în Europa, pentru că merită. Avem jucători puternici şi un futsal consistent. Vreau să calific echipa în Elite Round, ăsta este principalul obiectiv al echipei. Să jucăm foarte bine în Champions League. O să întâlnim acolo în grupa de Main Round, de două ori câştigătoarea de Liga Campionilor, Palma Futsal, Spania, apoi Zagrebul, campioana Croaţiei, o echipă puternică cu 5-6 jucători în naţională, şi echipa din Slovenia care trebuie respectată că joacă an de an în Ligă”, a declarat „Cacau” la United TV.
Lotul de jucători: Cârdei, Mihalache, Trişcă - Araujo, Crăciun, Cojocaru, Crişan, Boşneagă, Andre Sasse, Alan Sasse, Nastai, A.Cireş, Tudor, Dima.

  • Galerie Foto:

Articole înrudite