10 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Este clar pentru toată lumea că formaţia fanion din oraşul nostru nu traversează o perioadă fastă. Chiar dacă jocul practicat de băieţii lui Dorinel Munteanu este plăcut ochiului şi punctează la impresia artistică aproape de fiecare dată, zestrea de puncte adunată în clasament este săracă la acest moment. După trei eşecuri consecutive, ceea ce nu s-a mai întâmplat în ultimii trei ani, oţelarii nu mai au voie să facă vreun pas greşit. Revirimentul şi prima victorie de pe teren propriu în acest sezon pot veni cu nou promovata Gloria Bistriţa. „Nu mai comentez ce s-a întâmplat la Pandurii, acum mă interesează următorul joc, cel cu Bistriţa, unul mai mult decât important pentru noi, unul vital pentru că avem nevoie de cele trei puncte. Ne concentrăm cu toţii la acest joc. Se pare că am început să îndeplinim dorinţele suporterilor gălăţeni, jucăm spectaculos, dar eu nu sunt mulţumit pentru că pierdem. Sper să revenim la jocul nostru, cu care să aducem şi puncte, pentru că locul din clasament e cel mai important. Totul stă în psihicul fotbaliştilor pe care îi antrenez, iar după cum aţi văzut unii jucători, nu au mai prins lotul în ultima vreme. Voi face schimbări şi la jocul cu Gloria Bistriţa, mai ales că mie îmi este cel mai uşor să alcătuiesc primul 11. Mi-am scos din cap ideea că vom mai face transferuri, cel puţin până la iarnă şi încercăm să ne descurcăm cu ce ne oferă lotul la acest moment”, a declarat antrenorul principal Dorinel Munteanu.
În ciuda rezultatelor negative şi a problemelor arhicunoscute de la club, jucătorii sunt concentraţi şi au un moral de învingători. „Nu sunt supărat că arbitrii au dictat atâtea penalty-uri împotriva noastră, dar sunt supărat pentru că nu am reuşit să facem mai multe puncte în acest debut de sezon. Suntem optimişti în continuare, vom lua fiecare meci în parte şi vom încerca să aducem 3 puncte. Nu ne afectează situaţia clubului la nivel administrativ, noi ne vedem de evoluţiile noastre pe terenul de fotbal”, a precizat Gabi Giurgiu, la conferinţa de presă organizată joi.

Ce lungă e ultima sută de metri...

O problemă arzătoare care întârzie să se rezolve este cea legată de privatizarea clubului. Suporterii Oţelulului aşteaptă de multă vreme să-i cunoască odată pe noii  acţionari, discuţiile se poartă în continuare dar decizia finală numai Dumnezeu ştie când o vom afla. „Jucătorii sunt profesionişti, încercăm să-i ţinem cât mai departe de problemele prin care trece clubul în acest moment. Fotbaliştii sunt motivaţi, am plătit la timp salariile şi primele, aşa că nu cred că ar trebui să fie influenţaţi de problemele din afara gazonului. Nu am acces direct la negocierile care se ţin pentru preluarea clubului de către alţi investitori. Se pare că ne aflăm pe ultima sută de metri, din ce mi s-a comunicat, dar să vedem cât mai durează această ultimă sută de metri. Oricum, sunt discuţii între firme private şi nu vă pot da mai multe detalii. După cum a zis şi Marius Stan în ultimul comunicat, Primăria s-a ţinut de cuvânt, mingea e acum în curtea celor de la ArcelorMittal...”, a declarat Narcis Răducan.

Articole înrudite