27 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App

Liga a II-a a programat miecuri etapă intermediară numai în seria I. FCM Dunărea s-a deplasat la Tărlungeni unde a întâlnit formaţia locală Unirea. Un joc pe viaţă şi pe moarte între două echipe aflate în mare suferinţă şi criză de puncte în acest început de sezon. Prima repriză a fost echilibrată dar cu ocazii puţine la cele două porţi. Situaţia s-a schimbat în partea a doua când cele două combatante au încercat să dea lovitura decisivă şi să obţină prima victorie din această ediţie de campionat.

Gazdele au avut primele oportunităţi de a marca prin Elek (min. 47), reluare din 3 metri în braţele lui Olaru şi Nicolae (min. 58) cu un şut alături din 12 metri. Dunărenii au replicat prompt, Cucu (min. 69) din 6 metri lateral dreapta cu o foarfecă ce a nimerit transversala. Faza care a aprins spiritele şi putem spune, fără a fi pătimaşi sau a avea vreun parti-pris, şi a viciat rezultatul partidei s-a consumat în min. 88: Istrate a executat perfect o lovitură liberă, iar Şomodean a înscris cu o lovitură de cap din 7 metri. Golul a fost însă anulat la semnalizarea eronată a unuia dintre asistenţi pentru un offside imaginar. Valabilitatea golului gălăţean a fost recunoscută cu fair play la final şi de către persoane din anturajul Unirii, dar asta nu ne mai încălzeşte. La una din ultimele faze ale meciului, Dunărea a păcătuit încă o dată la o fază fixă, gazdele au profitat şi au înscris unicul gol al meciului prin Postolache, scăpat din marcaj. Unirea - Dunărea 1-0 (0-0).

Antrenorul Ioan Balaur a folosit formula: Olaru - Radu, Hristian, Şomodean, Ghiocel - Istrate, Cucu - V.Florea (min. 54 Cenk), Neagu, Gohoreanu (min. 63 Manea) - Bâtfoi (min. 78 Sfrijan). Celelalte rezultate: Gloria Buzău - ACS Berceni 0-0, SC Bacău - Rapid CFR Suceava 5-1, CSM Unirea Slobozia - Farul Constanţa 2-0. Echipa gălăţeană a rămas cu un punct şi a coborât pe ultimul loc. Dunărenii vor juca sâmbătă acasă (stadion Zoltan David, ora 11.00) cu SC Bacău.


Articole înrudite