20 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Un an 2011 foarte bun pentru sportivii clubului Fantezia
Un an 2011 foarte bun pentru sportivii clubului Fantezia
Debutul competiţional a fost în luna februarie la Bucureşti cu perechile care în luna martie urmau să participe la Campionatul Naţional şi încă de la primul concurs se întrezărea că anul 2011 va fi un an bogat în trofee. Mihai Paraschiv, Raul Faliboga, Loredana Buţea, Cosmin Lupoaie, Maria Radu, Ştefan Gagu şi Andra Radu, prin locurile ocupate, ne dădeau mari speranţe în obţinerea unor rezultate foarte bune la Naţionale, lucru care de fapt s-a şi întâmplat. Campionatul Naţional pe secţiuni de dans de la Tg. Mureş a adus pentru dansatorii gălăţeni trei titluri de campioni naţionali, două titluri de vicecampioni nationali, şapte sportivi la loturile naţionale şi, cel mai important lucru, calificarea perechilor Mihai Paraschiv - Diandra Illeş la Campionatul Mondial de standard şi cel de latino, din postura de dubli campioni naţionali, şi Raul Faliboga - Loredana Buţea la Campionatul Mondial de Standard, din postura de vicecampioni naţionali la această secţiune. Ca un bilanţ al competiţiilor naţionale, cele 26 de perechi din cadrul clubului Fantezia au participat la 29 de concursuri, calificându-se în 164 de finale, obţinând 62 de locuri I, 34 de locuri II, 19 locuri III, 18 locuri IV, 15 locuri V, 12 locuri VI şi 4 locuri VII. Cele mai importante pe plan naţional au fost: şapte titluri de campioni prin perechile: Mihai Paraschiv - Diandra Illeş (trei titluri şi trei calificări la Mondiale), Cosmin Lupoaie - Maria Radu (dubli campioni), Ionuţ Ivaşcu - Alice Negru, la clasa D, şi Dragoş Ionescu - Anca Hortolomei, la clasa E. Vicecampionii României au fost: Raul Faliboga - Loredana Buţea, la secţiunea 10 dansuri şi secţiunea standard, Cosmin Lupoaie - Maria Radu şi Andrei Macarie - Alexandra Constantinescu, la clasa C standard.
Pe treapta a treia a podiumului au urcat: Florin Popa - Rodica Fântânaru, la clasa C latino şi Răzvan Lupaşcu - Miron Diana, la clasa D. De asemenea, Cupa României a adus la Galaţi două medalii de aur, prin Cosmin Lupoaie şi Maria Radu, care au reuşit eventul la standard şi şi-au luat revanşa la secţiunea latino, unde au demonstrat o dată în plus că sunt cea mai valoroasă pereche din România.
„Fanteziştii” au confirmat la Mondiale
Pe plan internaţional, anul 2011 a fost un an de excepţie. Cele şase perechi care au participat la 15 concursuri internaţionale au reuşit să se califice în 39 de finale, unde au obţinut: 11 medalii de aur, şapte de argint, şase de bronz, patru locuri IV, opt locuri V, un loc VI şi două locuri VII. Cele mai valoroase rezultate au fost obţinute de sportivii Mihai Paraschiv, vicecampion mondial la 10 dansuri, medalie de bronz la secţiunea latino şi locul V la secţiunea standard, şi de Raul Faliboga şi Loredana Buţea, care au terminat pe locul IX la Campionatul Mondial de standard. „Un an de excepţie pentru sportivii pe care îi antrenez. Aş fi vrut să nominalizez toate perechile din club, pentru că fiecare dintre ele au cel puţin un loc I sau o finală câştigată la concursurile la care au participat, dar mi-ar trebui vreo trei zile ca să pot să vorbesc despre fiecare pereche în parte. Participările la Mondiale, titlurile de campioni naţionali, câştigătorii Cupei României şi toate concursurile naţionale şi internaţionale câştigate de fantezişti au arătat că suntem un club puternic, cu sportivi şi instructori valoroşi, în spatele cărora se ascund nişte părinţi la fel de valoroşi. Datorită vouă, şi cu această ocazie vă mulţumesc tuturor, am primit Premiul Municipiului Galaţi, cea mai înaltă distincţie care mi-a fost acordată în scurta mea carieră de instructor sportiv şi, din 2011, de antrenor de dans sportiv”, ne-a declarat Andreea Adam.


Articole înrudite