22 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Gaz Metan Mediaş -FC Oţelul Galaţi 1-0( 0-0)
stadion Municipal, spectatori:2.000
A marcat: Vitinho (min.74)
Formaţii:
Gaz Metan: Pleşca - Ciucă, Muth, Lazăr, Markovic - Todea, Issa Ba - Munteanu (min. 16 C. Gheorghe), Bawab (min. 75 R. Zaharia), Avram (min. 87 Brenel) - Vitinho. Antrenor: Cristian Pustai.
Oţelul: Brăneţ - Râpă, Sârghi, Costin, Silviu Ilie - Neagu (min.75 Viglianti), Giurgiu - Stromajer, Didi (min.75 Pena), Buş (min.62 Antal) - Punosevac. Antrenor: Dorinel Munteanu.
cartonaşe galbene: Muth (min.30), Bawab (min.75), Issa Ba (min.81), Gheorghe (min.90±2) respectiv Sârghi (min.71 şi min.84)
cartonaş roşu: Sârghi (min.84)
Arbitru: Cătălin Botaş
Asistenţi: Ovidiu Artene şi Daniel Hulubei

Partida ce s-a desfăşurat joi seara la Mediaş a avut un ritm bun. Primele 45 de minute au adus numeroase ocazii la cele două porţi, medieşenii au expediat de două ori mingea în bară prin Ciucă (min.29), cu un şut formidabil de la 28 de metri respectiv Issa Ba (min.35), cu o lovitură de cap pentru ca Brăneţ să intervină salvator la un şut al brazilianului Vitinho. Replica gălăţenilor a constat în oportunităţile lui Punosevac (min. 2, lovitură liberă în zid şi min.15, cap respins senzaţional de portarul Pleşca), Stromajer (min. 24) şi Buş (min. 44).

Răzbunarea barelor

Gazdele au ieşit foarte motivate de la vestiare, decise să tranşeze disputa în favoarea lor. Seria barelor a continuat cu Todea (min.52), şut deviat de Stromajer şi Gheorghe (min.73), care a zguduit transversala. La această ultimă fază, balonul a ricoşat la Issa Ba, care i-a pasat în careu lui Vitinho iar acesta cu un şut din prima a înscris un gol de aur pentru formaţia sa. Roş-alb-albaştrii s-au aruncat în atac, dar au făcut-o haotic, fără şanse de reuşită. Doar Punosevac, la una din ultimele faze, a fost blocat în extremis de portarul Gazului, Pleşca, ratând cea mai mare ocazie a campioanei României. Un sezon ratat pentru Oţelul, aflată pe locul opt cu 43 de puncte şi care duminică, de la ora 19.30, primeşte vizita Pandurilor lui Petre Grigoraş.  

Declaraţii:

Dorinel Munteanu -antrenor FC Oţelul: „A fost un meci spectaculos, dar nici în această seară nu am reuşit să întrerupem seria meciurilor nereuşite. Mă îngrijorează faptul că nu am obţinut nicio victorie în ultimele patru etape. Gazul a meritat victoria, i-am avantajat la ceea ce au avut ei mai bun: fazele fixe. Problema este la noi. Nu înţeleg de ce nu putem trece peste aceasta perioadă nefastă. Nu ne rămâne decât să obţinem cât mai multe puncte din următoarele jocuri. Încercăm să nu ne oprim la cifra 43. Din punctul meu de vedere este un sezon ratat.”
Cristi Pustai - antrenor Gaz Metan Mediaş: „Respirăm mai uşuraţi după trei victorii la rând. A fost un meci teribil. Oţelul a crezut în şansa ei chiar şi în 10 jucători. Suntem bucuroşi că am făcut 37 de puncte şi am cam ieşit din zona fierbinte. Campionatul e imprevizibil şi nici nu ştiu câte puncte ne-ar trebui să fim siguri că nu retrogradăm. Îmi felicit jucătorii că au crezut în ei şi au dat dovadă de caracter. Bara-i bară, nu e gol, trebuie să ai nervii tari pe margine. Trebuie să mergi la controale mai des ca să rezişti la patru bare şi la faze singur cu portarul."


Articole înrudite