29 MARTIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Rugbiştii de la Colegiul Tehnic „Traian Vuia” au păstrat acasă „Cupa Dunărea de Jos" şi au câştigat Memorialul „Valeriu Diculescu”
Rugbiştii de la Colegiul Tehnic „Traian Vuia” au păstrat acasă „Cupa Dunărea de Jos" şi au câştigat Memorialul „Valeriu Diculescu”

Cea de-a XVIII-a ediţie a Cupei „Dunărea de Jos”, un turneu de rugbi în 7 pentru juniori, s-a bucurat de o participare selectă.  În afara echipelor româneşti, anul acesta, organizatorii de la RC Municipal şi Colegiul Tehnic „Traian Vuia” au invitat şi trei formaţii de peste hotare: RC Pessac (oraş din Franţa înfrăţit cu Galaţiul), Maidenhead (Anglia) şi RC Gabrovo (Bulgaria). Turneul s-a desfăşurat la Stadionul „Municipal” şi a adus la start  şase echipe de juniori (16-18 ani). Primul loc a fost adjudecat de echipa Colegiului Tehnic „Traian Vuia”, urmată de RC Gabrovo, CS Şcolar Tecuci, RC Pessac, LPS Focşani şi RC Brăila. Finala  pentru cucerirea trofeului s-a terminat cu victoria echipei gălăţene antrenată de Viorel şi Marius Secuianu în faţa celei din Gabrovo, scor 19-0 . Din tabăra gălăţeană s-au evidenţiat jucătorii: Cucu, Dumitriu, Ciobotaru şi Toma. Cu acest prilej s-a disputat şi un meci de rugbi în 15, între selecţionata de juniori a Galaţiului şi cea engleză, din Maidenhead. Gălăţenii s-au impus la limită, scor 7-5, prin punctele realizate de: Dumitriu - eseu şi Cucu - transformare. Delegaţia engleză şi-a prelungit şederea în România şi a mers pe Litoral, unde va rămâne trei zile, perioadă în care va susţine şi un joc amical cu juniorii de la Tomitani Constanţa. Competiţia din oraşul nostru a fost supervizată de Ciprian Popa, conducătorul Direcţiei de Dezvoltare a FRR, precum şi de preşedintele Regionalei de Arbitri pe zona Moldova, Ionuţ Bodea.

În paralel s-a organizat şi Memorialul „Valeriu Diculescu” - fost jucător divizionar, profesor şi antrenor. La ediţia din acest an s-au aliniat patru echipe de juniori Under 14. În finala mare, juniorii de la „Traian Vuia” au învins pe CSS Tecuci cu scorul de 34 - 0. Clasamentul final a arătat astfel: 1. Colegiul Tehnic „Traian Vuia”, 2. CSS Tecuci, 3. R.C. Municipal Galaţi, 4. Selecţionata Rurală, alcătuită din jucători foarte tineri din câteva comune în care sportul cu balonul oval are mulţi adepţi: Măstăcani, Pechea, Fârţăneşti şi oraşul Tg. Bujor, tineri care din viitorul sezon ar putea deveni elevi ai clasei a IX-a, cu profil rugby, a Colegiului „Traian Vuia”. Din tabăra învingătorilor, antrenorul Marius Secuianu i-a evidenţiat pe: Florea, Benea şi Gheonea.


Articole înrudite