03 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
România, dirijată de Sergiu Stancu a învins campioana olimpică Franţa. Căpitanul Marian Bala a contribuit cu 7 puncte
România, dirijată de Sergiu Stancu a învins campioana olimpică Franţa. Căpitanul Marian Bala a contribuit cu 7 puncte

Performanţă de senzaţie luni seară la Tel Aviv pentru sportul românesc. La Campionatul European de volei masculin, România, condusă magistral de antrenorul Sergiu Stancu şi din teren de căpitanul Marian Bala, ambii reprezentanţi ai CSM Arcada Galaţi a detonat bomba şi a reuşit o victorie de senzaţie în faţa campioanei olimpice en-titre Franţa, scor final 3-1 (23, -16, 18, 21).

„Mersi mult pentru felicitări !!! Nu a fost rău deloc, nu ? Mulţumim mult. Am muncit mult, dar avem şi grup valoros. Am făcut o surpriză când nimeni nu se aştepta. Pot să spun că am jucat finala Euro Volley 23 astăzi şi am şi câştigat-o !!! Cred că acest grup, daca va fi susţinut pe viitor, va avea parte numai de rezultate pe măsură. Sunt foarte mândru în acest moment, ne bucurăm de moment şi mergem cu pieptul în faţă în faza următoare. Avem o vorbă între noi: „şi cand mai ai 1% sanse, continuă să forţezi!”, băieţii ştiu ce spun . Bravo băieţi !!!”, ne-a declarat la puţin timp după terminarea partidei, căpitanul Marian Bala.

Campioana României a mai fost reprezentată de jucătorul Andrei Butnaru, fizioterapeutul Eugen Pascale şi statisticianul Serhii Yemelinenko.  România a ocupat locul 3 în grupa D şi va juca la Varna în optimi sâmbătă 9 septembrie cu ocupanta locului 2 din grupa B: Bulgaria, Croaţia sau Spania, care s-a decis după închiderea ediţiei. 

sursa foto: CEV


Articole înrudite