25 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Roş-alb-albaştrii au condus prin golul lui Astafei dar au fost egalaţi printr-o reuşită a nou intratului Zaharia. Pe final, acelaşi Zaharia şi brazilianul Henrique au ratat ocazii de trei puncte.
Partida de la Chiajna programată luni seara a început cu gafa portarului de la Concordia, Râmniceanu (min.5), care a ieşit la marginea careului de 16 metri dar nu a reţinut balonul iar Giurgiu, cu poarta goală a reluat pe lângă vinclu. Fazele de poartă au cam lipsit în primele 45 minute, lupta ducându-se la centrul terenului. Ambele echipe au solicitat câte un penalti: Concordia, la duelul dintre Sîrghi şi Wellington (min.13) şi Oţelul, la căderea în suprafaţa de pedeapsă a lui Astafei dar centralul Radu Petrescu a lăsat jocul să continue în ambele faze. Revenit după o problemă medicală, Astafei a pus tot timpul presiune pe fundaşii adverşi şi după ce în primul mitan a dat un gol turcesc, cu un şut ce a lovit plasa laterală, apoi şi-a luat revanşa, deschizând scorul la trei minute de la reluare, când a fructificat centrarea pe colţul scurt venită de la Popescu. Roş-alb-albaştrii au avut ocazia să-şi dubleze avantajul de pe tabelă dar Giurgiu (min.55) sau Astafei (min.64) cu capul, nu au găsit cadrul porţii. Antrenorul gazdelor a mutat inspirat, i-a introdus în teren pe Strătilă şi Zaharia, care au colaborat la golul ce a adus egalarea în min.65. Finalul a fost pe contre, mai întâi Zaharia (min.85) iar apoi brazilianul Henrique, care a debutat în tricoul Oţelului, în minutele de prelungiri, au ratat şansa victoriei pentru echipele lor. Oţelul va avea o săptămână grea, cu două meciuri, ambele pe teren propriu: cu Concordia (26 septembrie, ora 16.00) în Cupă şi cu Dinamo Bucureşti (29 septembrie, ora 21.30) în campionat.

Concordia Chiajna - Oţelul Galaţi 1-1 (0-0)
stadion Concordia
Au marcat: Zaharia (min.65) respectiv Astafei (min.48)
Formaţii:
Concordia: Râmniceanu - Creţu, Leca, Melinte, Savin - Neagu (min.53 Strătilă), Coşereanu (min.61 Zaharia) - Roşu, Purece, Onduku - Wellington (min.75 Florea). Antrenor: Ionuţ Chirilă.
Oţelul: Brăneţ - Cojoc, Sîrghi, Mişelăricu, Popescu - Giurgiu, Milea (min.68 Filip), Băjenaru (min.80 Henrique) - Iorga, Astafei, Joao Felipe (min.86 Adăscăliţei). Antrenor: Ionuţ Badea.
cartonaşe galbene: Mişelăricu (min.52), Astafei (min.72), Joao Felipe (min.76)
Arbitru: Radu Petrescu (Braşov)
Asistenţi: Daniel Hulubei (Vaslui) şi Andrei Constantinescu (Bucureşti)


Articole înrudite