20 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Echipa gălăţeană a debutat în sezonul 2013-2014 la Braşov împotriva Coronei. Roş-alb-albaştrii au avut o posesie mai bună în primul sfert de oră dar apoi nou promovata a trecut peste tracul debutului, şi-a creat câteva faze importante. Cea mai mare ocazie din prima repriză i-a aparţinut lui Coman (min.41) care a reluat din 7-8 metri pe lângă poarta lui Brăneţ. Oţelarii au replicat prin brazilianul Marquinhos (min.42) cu un şut care a căutat colţul lung dar nu l-a găsit.
Braşovenii au început în forţă cel de-al doilea mitan şi din nou Coman (min.47) a irosit o nouă oportunitate. Peste patru minute, Marquinhos, după ce a driblat doi adversari, l-a văzut excelent pe Neagu, care a intrat nestingherit în careu dar şutul său din 6 metri a fost respins în prima fază de golkeperul Coronei şi apoi prins din faţa lui Astafei. Soarta partidei s-a decis în min. 71, Marc a respins senzaţional lovitura de cap expediată de Sîrghi şi apoi reluarea lui Costin. În învălmăşeala din careul Coronei, căpitanul Oţelului a primit o gheată în cap de la Olariu, pentru acest gest braşoveanul fiind eliminat direct de centralul Găman, care a acordat şi penalti pentru noi. Marquinhos a transformat cu precizie şi a înscris primul său gol în Liga I, echivalent cu trei puncte uriaşe pentru Oţelul în această perioadă grea pentru club.
Corona Braşov - Oţelul Galaţi 0-1( 0-0)
stadionul Tineretului, spectatori: 4.000
Au marcat: Marquinhos (min. 73 din penalti)
Formaţii:
Corona Braşov : Marc - Burlacu, Forika, Damian, Canon - Chirciu, Olariu, Stere (min. 58 R. Stănescu), Vl. Munteanu - Sg. Buş (min.46 Fl. Stângă), Coman (min. 84 Fl. Manea). Antrenor: Nicolae Manea.
Oţelul Galaţi: Brăneţ - Joao Felipe, Sîrghi, Costin, Murgoci - Neagu (min. 89 Adăscăliţei), Giurgiu, Milea (min. 82 Filip) - Marquinhos (min. 90 Paraschiv), Astafei, Iorga. Antrenor: Ionuţ Badea.
cartonaşe galbene: Burlacu (min. 56 şi min. 88) respectiv Milea (min. 49), Astafei (min. 58), Neagu (min.85)
cartonaş roşu: Olariu (min. 73), Burlacu (min.88)
Arbitru: George Găman (Craiova)
Asistenţi: Valentin Avram (Bucureşti) şi Iulian Radu (Bucureşti)


Articole înrudite