27 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Oficialii Oţelului consideră că a fost viciere de rezultat
Oficialii Oţelului consideră că a fost viciere de rezultat

Roş-alb-albaştrii au condus cu 1-0 prin reuşita lui Iorga, au fost egalaţi dintr-un penalti discutabil ce a dus şi la eliminarea lui Brăneţ iar apoi au pierdut un joc ce l-au avut în mână.

Partida desfăşurată duminică pe stadionul Oţelul a adus multă amărăciune în rândul suporterilor gălăţeni. Trupa lui Ionuţ Badea a deschis scorul foarte repede şi apoi a controlat ostilităţile vreo 60 de minute. După cum au decurs lucrurile, se părea că vom asista la o victorie gălăţeană. Din păcate, totul a luat o întorsătură neaşteptată în min. 64, Mişelăricu a degajat greşit, Lazăr a scăpat într-un duel cu Brăneţ, care l-a întâmpinat la marginea careului, centralul Teo Crăciunescu şi-a intrat în rol şi a dictat penalti iar apoi l-a şi eliminat pe goalkeeperul Oţelului pentru proteste. Câinii roşii au scăpat din lesă, au profitat de superioritatea numerică şi ne-au muşcat letal prin Rotariu. După acest insucces, Oţelul a coborât pe locul XIII.

Declaraţii:

Ionuţ Badea - antrenor Oţelul: „Sunt dezamăgit. Sunt două situaţii distincte, prima e ceea ce arătăm în teren şi autocontrolul nostru. O alta este legată de faza penaltiului. E un moment important al jocului. Adversarii n-au reuşit prea multe în prima repriză. Din păcate a venit acel moment, eu consider că este viciere de rezultat, faultul a fost în afara careului. Apoi situaţia confuză, cu eliminarea. Se întâmplă astfel de momente între bărbaţii din teren. Autocontrolul lui Brăneţ n-a fost cel care trebuie, dar momentul a fost generat de arbitru. Până la momentul respectiv lucrurile mergeau într-o singură direcţie. Ce am spus n-are legătură cu meritele lui Dinamo. Noi suntem o echipă în construcţie, care încearcă să câştige pe teren cu foarte multă muncă”.

Narcis Răducan - director general Oţelul: „Am făcut un meci foarte bun, am avut atitudine, dar neatenţia a făcut să pierdem. Totuşi, nimeni nu mă poate convinge că infracţiunea de la penalti a fost în careu. E adevărat, Brăneţ a înjurat, dar nu poţi să îi dai cartonaş roşu când ai luat o decizie la limită în urmă cu puţină vreme. Nu poţi să distrugi în două minute munca unei întregi echipe. A fost o greşeală gravă de arbitraj. Azi jucătorii au arătat atitudine şi motivaţie, dar din păcate ele au fost dublate de greşeli de arbitraj şi pierderea concentrării după aceea”.

Flavius Stoican - antrenor Dinamo: „Sunt foarte bucuros, dar, în primul rând, trebuie să felicit jucătorii pentru dăruire şi atitudine. Chiar dacă am fost conduşi, am dat dovadă de maturitate şi am demonstrat că putem reveni indiferent cine ne conduce. A fost o primă repriză în care nici n-am dominat, dar nici n-am fost dominaţi şi în care am primit un gol pe o greşeală a noastră. La pauză, le-am spus că scorul este egal, 0-0, şi că este imposibil să nu marcăm dacă ne vedem de treaba noastră”.



FC Oţelul Galaţi - FC Dinamo Bucureşti 1-2 (1-0)

Stadion Oţelul, spectatori: 5000

Au marcat: Iorga (min. 5) respectiv Grigore (min.68 din penalti), Rotariu (min. 70)

Formaţii:

Oţelul: Brăneţ - Cojoc, Mişelăricu, Sîrghi, Popescu - Milea (min. 76 Filip), Giurgiu - Joao Felipe (min. 63 Henrique), Marquinhos (min. 67 Boşneag), Iorga - Astafei. Antrenor Ionuţ Badea.

Dinamo: Bălgrădean - Luchin (min. 46 Lazăr), Durimel, Grigore, Grecu - Fai, Thicot, Boubacar, Curtean - Rotariu (min. 80 Matei) - Thomas (min. 69 Þucudean). Antrenor: Flavius Stoican.

Arbitru: Teodor Crăciunescu (Rm. Vâlcea)

 

Asistenţi: Aurel Oniţa (Constanţa) şi Vladimir Urzică (Piatra Neamţ)



Articole înrudite