20 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Marquinhos, omul providenţial pentru Oţelul
Marquinhos, omul providenţial pentru Oţelul

Brazilianul a marcat trei goluri în acest sezon, toate din penaltiuri, echivalente cu nouă puncte. Oţelarii se poziţionează pe locul VI în clasamentul Ligii I

Oţelul şi FC Braşov au deschis cea de-a V-a etapă din Liga I. După două înfrângeri consecutive, băieţii lui Ionuţ Badea au fost apatici în primele 45 de minute când nu şi-au creat nicio ocazie. De partea cealaltă, braşovenii s-au grupat foarte bine în defensivă dar au fost periculoşi în două rânduri şi în atac prin Tătar (min. 18) şi Mateiu (min.33) cu un şut salvat în extremis de Boşneag, care a debutat în poarta Oţelului. Lucrurile s-au schimbat cu 180 de grade după pauză, tehnicianul gălăţean a mutat inspirat în două rânduri când i-a introdus pe Băjenaru şi Paraschiv şi faţa jocului s-a schimbat radical. După ocaziile lui Costin (min.51), Băjenaru (min. 57), Iorga (min.73) şi intervenţiile salvatoare ale lui Cojoc (min. 65) din faţa lui Madeira, respectiv Boşneag (min. 75) care a avut o intervenţie salutară la Dias a venit şi unicul gol al partidei. Cu nouă minute înainte de final, „Para” a fost agăţat în suprafaţa de pedeapsă de Oltean, Balaj a dat fără ezitare penalti, specialistul Marquinhos a schimbat colţul, l-a păcălit pe Marinescu şi a adus a treia victorie din acest sezon pentru gruparea oţelară. Pe final, Iorga, care nu a fost în apele lui, a ratat o ocazie uriaşă de 2-0, singur cu portarul Marinescu.

Declaraţii:

Ionuţ Badea - antrenor FC Oţelul: „A fost o partidă extrem de dificilă prin prisma adversarului pe care l-am întâlnit şi mă refer aici la faza lui de non posesie, o echipă fără prea mari principii ofensive dar, pe faza defensivă foarte bine organizată şi agresivă, ne-au cedat profunzimea şi ar fi trebuit mai mult să încercăm tipul de strategie pe care noi l-am lucrat în săptămâna premergătoare acestei partide. Repriza a doua a fost mult mai bună, dovadă că jucătorii au înţeles mesajul pe care l-am transmis la pauză. Mă bucură faptul că toţi jucătorii care intră pe parcurs vin cu un plus, este nevoie de toată lumea. Muncim foarte mult la antrenamente pentru a ne atinge obiectivele şi acest rezultat dă valoarea muncii noastre. Paraschiv este jucătorul nostru cu experienţă, cred că a fost introdus la momentul oportun. Este importantă victoria pentru că aşa cum vă spuneam dă valoare construcţiei care se vrea la Oţelul”.

Adrian Szabo - antrenor FC Braşov: „ Noi ne-am pus mari speranţe în acest joc, ne-am  dorit să obţinem cel puţin un punct. În prima repriză jocul a fost mai echilibrat, dar în repriza a doua n-am mai reuşit să fim aşa periculoşi chiar dacă am avut o situaţie foarte bună de a marca şi alte poziţii de a pasa decisiv. Un joc echilibrat, încrâncenat şi dacă echipa gazdă a câştigat înseamnă că noi nu ne-am ridicat la aşteptările pe care le aveam de la acest joc”.

 

FC Oţelul Galaţi - FC Braşov 1-0 (0-0)

stadion Oţelul, spectatori: 2.500

A marcat: Marquinhos (min. 81 din penalti)

Formaţii:

Oţelul: Boşneag - Cojoc, Sîrghi, Costin, D.Popescu - Filip, Neagu (min. 46 Băjenaru), Giurgiu - Iorga, Astafei (min. 71 Paraschiv), Marquinhos (min. 83 Adăscăliţei). Antrenor Ionuţ Badea.

FC Braşov: Marinescu - Străuţ (min. 47 Dias), Oltean, Machado, Ionescu - Vagner, De Almeida - Mateiu, Madeira, Tătar (min. 43 A.Cristea) - Buga (min. 70 Da Silva). Antrenor Adrian Szabo.

cartonaşe galbene: Filip (min. 85), respectiv Machado (min. 5), Ionescu (min. 49), Mateiu (min. 55 şi min. 83)

cartonaş roşu: Mateiu (min. 83)

Arbitru: Cristian Balaj (Baia Mare)

 

Asistenţi: Florin Păunescu (Rm. Vâlcea) şi Sebastian Stoianov (Constanţa)


 




Articole înrudite