22 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Lucian Bute, în vârstă de 30 de ani, are acum 27 de victorii la profesionişti şi nicio înfrângere. Brinkley, în varstă de 34 de ani, are 35 de victorii (22 prin KO) şi 4 înfrângeri. În repriza a cincea, Bute l-a trimis la podea pe Brinkley, însă americanul a fost salvat de compatriotul său, arbitrul de ring, care l-a numărat şi practic l-a ajutat să ajungă la finalul rundei. Brinkley a fost numărat şi în repriza a opta, când a avut nevoie de prezenţa medicului deoarece sângera la arcada dreaptă. Lucian Bute a câştigat centura mondială IBF în 20 octombrie 2007, la Montreal, după ce l-a învins prin KO în repriza a 11-a pe columbianul Alejandro Berrio. Românul şi-a apărat pentru prima oară cu succes centura mondială în 1 martie 2008, după ce l-a învins, prin KO tehnic, în repriza a zecea, pe americanul William Joppy. Al doilea meci în care Lucian Bute şi-a apărat centura a fost cu mexicanul Librado Andrade, la data de 24 octombrie 2008, la Bell Centre.

Victorii şi pentru Diaconu şi Jo Jo Dan

În cadrul aceleiaşi gale de box au luptat alţi doi români: Adrian Diaconu şi Jo Jo Dan. "Trăiască boxul. Am făcut un meci disciplinat. Ştiam că Sheika este experimentat şi periculos cu dreapta şi croşeul de stânga. Dacă dreapta lui nu m-a deranjat, stânga este bună. Cu siguranţă am disputat cea mai inteligentă luptă a carierei mele. Una dintre cele mai bune", a declarat Diaconu. El a câştigat prin decizia unanimă a arbitrilor-judecători: 98-91, 97-92 şi 98-92. Jo Jo Dan l-a învins pe Villafane cu un croşeu de stânga în minutul 1.35 din repriza a patra.
Românul de 29 de ani nu mai boxase la Montreal din martie 2009, iar în mai 2010 a pierdut primul meci din carieră, la Istanbul, în faţa turcului Selcuk Aydin. "M-am pregătit pentru un meci cu un dreptaci, nu ştiam că Villafane este stângaci. Însă cred că m-am descurcat bine. Sper ca în curând să ajung să boxez din nou pentru titlul mondial şi mă gândesc la o revanşă cu Aydin", a declarat Jo Jo Dan.


Rudele  lui Bute au văzut meciul pe net

Bucurie fără margini în casa natală din Pechea a campionului Lucina Bute după ce, sâmbătă dimineaţă Lucian Bute şi-a păstrat centura de campion, dar şi o dezamăgire la fel de mare pentru că meciul, care face ca din nou să se audă de România, de bine, nu a fost transmis în ţară. Cea mai dezamăgită a fost mama marelui campion: ”Eu nu mă uit, că mă rog pentru el dar chiar dacă aş fi vrut  să mă uit... unde? Nimeni nu a transmis în ţară. Tare dezamăgită am fost, şi el la fel. Mă apasă pe suflet asta. El pentru România boxează şi aici nu s-a văzut. Bine, l-au văzut pe internet, dar nu e la fel”. Tatăl lui Lucian Bute, Ştefan Bute, mai diplomat, spunea că înţelege că la atâta lume supărată nimeni nu a avut curaj să transmită meciul: ”Dar l-am văzut pe internet. A fost un meci mai greu, dar a învins, că mi-a spus înainte de meci, am vorbit la telefon, că e pregătit”. Şi celelate rude  din Pechea, comuna natală a campionului, au fost dezamăgite că meciul nu a putut fi transmis în România şi că au fost siliţi să îl vadă pe internet. Şi s-au uitat toţi, cu excepţia Maricicăi Bute, care, ca întotdeauna, a stat şi s-a închinat la altarul de icoane din camera ei în timpul meciului, rugându-se ca fiul ei să treacă şi de încercarea asta. Sâmbătă dimineaţă, după ce familia a văzut că Lucian şi-a păstrat centura, părinţii, nepoata campionului, Mihaela, de doar 3 ani, cel mai mare fan al unchiului, dar şi restul familiei, unchi şi mătuşi, plus vecinii, au încins grătarele şi s-au cinstit cu vin şi bere. Bucuros că a învins, Lucian Bute aste aşteptat să se întoarcă pe 23 octombrie acasă, la Pechea, unde,ca de obicei, îşi va încărca bateriile.


Articole înrudite