24 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Junioarele 1 de la ACS Lucian Bute se califică în Grupa Valoare de pe primul loc. CSM şi-a luat şi ea un bilet pentru semifinală. Schimbare de regulament la junioare 3 în timpul competiţiei
Junioarele 1 de la ACS Lucian Bute se califică în Grupa Valoare de pe primul loc. CSM şi-a luat şi ea un bilet pentru semifinală. Schimbare de regulament la junioare 3 în timpul competiţiei

Campionatul Naţional de handbal pentru junioare a programat în weekendul trecut meciuri noi. La junioare 1 Sante s-a încheiat faza grupelor geografica. Ambele echipe gălăţene înscrise vor continua în Grupa Valoare. ACS Lucian Bute, şi-a acontat primul loc în grupa B după ce a învins în deplasare pe Activ Prahova Ploieşti, scor final: 27-23 (12-15). Olimpicele mari au folosit formula: Geamăna, Bibicu, A.Trifan - Dediu, Anghel, Constandache 5 g, Lupea, E.Trifan, A.Buric 5 g, Ababei 6 g, Neagu, Gavrilă 9 g, Iorga 1 g, Ioniţă 1 g. CSM Galaţi, antrenor Sanda Asandei, a câştigat cu 10-0 la masa verde jocul cu Tonus Călăraşi şi s-a calificat mai departe de pe locul 2. Cele două echipe gălăţene plus ocupanta locului 3, Activ Ploieşti, se vor încrucişa în Grupa Valoare 1 cu CSM Bacău, LPS Iaşi şi LPS Suceava.
La junioare 2 Baucem, ACS Lucian Bute, antrenor Nicoleta Vlad, şi-a parafat calificarea de pe locul 2 cu o etapă înainte de final după ce a câştigat pe terenul celor de la CSŞ Buzău, scor 41-26 (20-11). Olimpicele au îmbrăcat tricouri negre pentru a împărtăşi durerea colegei lor, Ana Anton, care s-a despărţit fulgerător de fratele ei. Lotul de jucătoare: A.Trifan, R.Crăciun - Tofan 1 gol, Anghel 4 g, Constandache 2 g, D.Crăciun 3 g, Decianu 4 g, Lupea 7 g, A.Buric 3 g, Ungureanu, Donosă 4 g, Gânsac 2 g, Gavrilă 4 g, Olaru 7 g, Streşină.
La junioare 3 Mobexpert, Galaţiul va fi reprezentat de două echipe în Grupa Valoare şi una în Grupa Speranţă. ACS Lucian Bute, antrenor Daniela Goldic, locul 1, s-a impus detaşat la Focşani în faţa celor de la Pro Sport, cu scorul de 38-21 (18-13). La rândul lor, „nepoţelele” de la CSM, antrenor Viorel Alexandru, locul 2, s-au întors cu o victorie frumoasă de la CSŞ Buzău, scor 24-21 (13-12). Într-o partidă 100% gălăţeană, CSŞ, antrenor Luminiţa Stroe, locul 4, care asigură calificarea în Grupa Speranţă, a fost învinsă de Viitorul Oţelul, antrenori Daciana Balaban şi Alla Sheiko, rezultat final: 22-32 (9-17). La această categorie de vârstă în mod incredibil au fost schimbate regulile în timpul jocului. Consiliul de Administraţie s-a întrunit în secret şi a decis ca „echipele calificate din aceeaşi grupă geografică vor merge în Grupa Principală (Speranţă) cu rezultatele înregistrate între acestea în grupele geografice”.


Articole înrudite