30 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Handbal feminin: Dunărea Brăila s-a calificat fără joc în semifinalele Cupei României
Handbal feminin: Dunărea Brăila s-a calificat fără joc în semifinalele Cupei României

HC Dunărea Brăila a anunţat, miercuri, pe pagina sa de Facebook, că HC Zalău nu se va prezenta la meciul de miercuri, de la Brăila, din sferturile de finală ale Cupei României la handbal feminin, astfel că formaţia de pe malul Dunării va avansa în semifinale.
"Stimaţi suporteri, cu părere de rău vă anunţăm că meciul de astăzi contând pentru Turul 3 - Cupa României nu se va disputa din cauza neprezentării echipei adverse. În această dimineaţă am primit informare din partea clubului HC Zalău invocând motive «obiective» că nu se va prezenta la meci", se arată în comunicat.
"De asemenea, având în vedere efortul organizatoric impus de planificarea unei partide oficiale, clubul de handbal Dunărea Brăila a irosit fonduri, întrucât a întreprins toate activităţile precursoare evenimentului. Ne vom adresa comisiilor de specialitate din cadrul Federaţiei Române de Handbal pentru a dispune în sarcina clubului neprezentat a tuturor cheltuielilor pe care le-am întreprins pentru un meci care în final nu se va disputa. Sperăm că această atitudine a clubului din Zalău este doar o alegere nefericită de moment şi nu regula după care îşi prioritizează propria activitate şi propriile obiective. Fair play-ul implică respect pentru regulile competiţiei şi, mai cu seamă pentru adversari, arbitri, spectatori şi culorile echipei, spiritul de echipă, de solidaritate, cultivă comportamentul sportivului de acceptare în demnitate a înfrângerii, de modestie în cazul victoriei. Alb-albastră e inima noastră!", precizează clubul HC Dunărea.
Clubul brăilean a publicat pe Facebook şi un mesaj din partea clubului HC Zalău, semnat de managerul Gheorghe Tadici: "Vă informăm că din motive obiective, HC Zalău nu poate ajunge la Brăila pentru jocul din Cupa României, din 13.03.2024, orele 17:30. Ne cerem scuze!" .

HC Dunărea Brăila devine astfel a doua echipă calificată în semifinalele Cupei României, după CSM Bucureşti.
Celelalte dueluri din sferturi vor fi CSM Târgu Jiu - CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud (19 martie) şi SCM Gloria Buzău - CS Rapid Bucureşti (27 martie), notează Agerpres.

Citeşte şi Handbal feminin: România va găzdui EURO 2026


Articole înrudite