06 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Gălăţeanca Cristina Năstase-Lovin a condus finala Ligii Campionilor
Gălăţeanca Cristina Năstase-Lovin a condus finala Ligii Campionilor

Echipa feminină Györi Audi ETO KC a cucerit duminică seara la Budapesta, pentru a şasea oară în istorie, Liga Campionilor, după ce a învins echipa germană SG BBM Bietigheim, surpriza competiţiei, cu 30-24 (17-12). Finala a fost oficiată la cel mai înalt nivel de arbitrele din România, Cristina Lovin - ex. Năstase, originară din Galaţi, şi Simona Stancu.
"Mulţumim pentru interesul arătat handbalului! Referitor la Final 4, să fii acolo, sportiv, antrenor, spectator, voluntar sau arbitru, este un sentiment deosebit. Organizarea fantastică, atmosfera, tensiunea meciurilor, totul este o sărbătoare a sportului şi a handbalului. Este al treilea Final 4 al nostru şi putem spune că, în opinia noastra, la primele două la care am fost nominalizate de către EHF (o semifinală şi o finală) cu 12.000 de spectatori în tribună a fost superb, iar acum la această finală cu 18.500 de spectatori a fost extaziant! Am trăit, trăim în fenomen şi vedem cum handbalul creşte frumos, interesul creşte şi suntem mulţumite că facem parte din fenomen. Sunt sacrificii mari, mai ales în privinţa vieţilor personale şi astfel de nominalizări ne fac să simţim că eforturile noastre sunt apreciate, că munca noastră este corectă şi aşa ne găsim motivaţia şi încrederea să mergem mai departe. O spunem mereu, vrem să fim foarte bune ambasadoare ale handbalului şi am încercat acest lucru oriunde am fost şi chiar şi în viaţa privată. Trăim handbal, respirăm handbal şi ne hrănim cu handbal! Salutări tuturor iubitorilor de sport, cititorilor dumneavoastră şi le mulţumim pentru că se interesează de handbal", ne-a declarat Cristina, care a jucat la CSŞ Galaţi, antrenor Miron Stanciu, iar cariera în arbitraj şi-a început-o tot în oraşul de la Dunăre, sub îndrumarea lui Adrian Dima şi Florin Ichim.
Palmares: 
- Cupa Challenge (2015 finala)
- 2 * Campionat European (2018 5/6, 2020 semifinala)
- 3 * Campionat Mondial (2019, 2021, 2023)
- 1 * Campionat African (2022 semifinala) 
- 1 * Final 4 - Liga Europeană (2023 semifinala)
- 3 * Final 4 - Liga Campionilor (2017 semifinala, 2021 finala, 2024 finala). *sursa foto: Sportfoto Press Zsolt Lorand Halmagyi, Sportul Ilustrat

  • Galerie Foto:

Articole înrudite