02 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
FOTO: Transpiraţie şi dedicaţie la antrenamentul tinerilor canoişti gălăţeni
FOTO: Transpiraţie şi dedicaţie la antrenamentul tinerilor canoişti gălăţeni

La câteva sute de metri de la ultimul bloc al Galaţiului, în drumul spre Tecuci, este lacul Cătuşa, care desparte oraşul de combinat. Un lac liniştit, unde duminică dimineaţa doar câteva păsări încearcă să-şi găsească micul dejun. Liniştea apelor se termină la ora 09.00, când bravii sportivi de la CSM Dunărea Galaţi, conduşi de antrenorul Mihai Munteanu, sunt deja echipaţi şi scot ambarcaţiunile din hangar.
Echipa aparţine de Clubul Sportiv Municipal (CSM) Galaţi şi sunt cei care au adus secţiei de kaiac-canoe foarte multe cupe şi medalii de aur şi argint. Tinerii canoişti se numesc Ioana Sandu, Maria Popa, Angelo Bălan, George Serafincianu, Albert Anghel, Mihai Chiriac şi Stefan Drăgan. Ei folosesc echipamente profesionale care costă mii de euro, toate acestea de la canoe sau vâslele speciale care se numesc pagaie, fiind fabricate în anumite fabrici specializate din Portugalia sau alte ţări cu tradiţii în domeniu.
Dimineaţa antrenamentui, în care ei atacă apele Cătuşei, beneficiază şi de prezenţa domnului Florin Marinescu, fost campion internaţional, care a evocat istoria acestui sport la Galaţi şi frumoasele sale tradiţii, care pornesc din anii '30. Duminică devreme, renunţând la confortul unei zile libere, tinerii campioni s-au avântat de-a lungul şi de-a latul apei, însoţiţi de antrenorul Mihai Munteanu în barca cu motor, care, pe lângă supraveghere, le asigură şi suport de urgenţe sau hidratarea esenţială unui efort fizic corect. Iar după câteva ore de vâslit, echipa trece la sală pentru exerciţii de forţă şi rezistenţă. FOTO, mai jos!


Articole înrudite