16 OCTOMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
FOTO: Campionatul Naţional de Badminton pentru tineri sub 17 ani
FOTO: Campionatul Naţional de Badminton pentru tineri sub 17 ani

În weekendul 11-13 octombrie 2024 s-a desfăşurat la Galaţi, în Sala Siderurgistul, un eveniment sportiv care a adunat peste 100 de sportivi din 17 cluburi din ţară, toţi pasionaţi de badminton. Această întrecere este pregătitoare pentru viitorul Campionat Balcanic de Badminton, care va avea loc tot la Galaţi, în perioada 18-20 octombrie şi unde şi-au anunţat participarea delegaţiile din România şi alte trei ţări, Bulgaria, Grecia şi Moldova.
În ciuda unora care îl consideră o ramură sportivă minoră, badmintonul este un sport atractiv care se joacă la fileu cu rachete şi fluturaşi. Poate fi practicat la orice vârstă şi se joacă în doi sau patru sportivi, în probe de simplu sau dublu. Pentru a putea concura cu succes la competiţii, sportivii trebuie să aibă capacităţi speciale, cum ar fi: tehnică, putere, rezistenţă,  flexibilitate şi viteză de reacţie.
Galaţiul excelează la acest sport, existând mulţi pasionaţi cerificaţi, care sunt înscrişi în cluburile Siderurgistul, CS Universitatea şi Agero. Lotul naţional este alcătuit din 16 sportivi, printre care şi componenţi ai cluburilor Siderurgistul şi CS Universitatea. Selecţionerii lotului României sunt gălăţeanul Dorel Badiu şi timişoreanca Crina Dan. Componenţii lotului nu vor părăsi Galaţiul după competiţia din acest weekend, ci vor rămâne să se antreneze în cadrul unui cantonament.
La acest eveniment sportiv am întâlnit-o pe doamna Alina Tecuţă Gherasim, cunoscuta atletă care împreună cu soţul său, antrenorul de baschet Dragoş Gherasim, au însoţit-o pe fiica lor, participantă la campionat.
Tânăra Daria Irina este una din cele mai promiţătoare sportive din domeniul badmintonului, cu numeroase victorii şi rezultate naţionale şi internaţionale cum ar fi două medalii la Olimpiada Sportului Şcolar de la Rio de Janeiro (Brazilia) 2023 şi calificare în finală la Campionatul European de Badminton U15 de la Ibiza (Spania), în proba de dublu feminin cu Cristina Maria Sîrbu (CSM Timişoara). Antrenorul Dariei Irina este gălăţeanul Dorel Badiu.
Comentând cu doamna Alina Gherasim, care este profesoară la Liceul cu Program Sportiv Galaţi, am aflat că acest sport elegant, inventat de britanici este “contactless”, adică fără pericol de accidentări şi oferă o pregătire fizică excelentă (fluturaşul folosit fiind lansat uneri cu peste 100 de km/h). În plus, glumind, i se spune “sportul tocilarilor”, pentru că majoritatea tinerilor care îl practică au rezultate excelente la şcoală. FOTO, mai jos!


Articole înrudite