20 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Doliu în tenis: Fostul antrenor român al Simonei Halep a murit
Doliu în tenis: Fostul antrenor român al Simonei Halep a murit

Antrenorul de tenis Liviu Ursuleanu a murit astăzi, la Spitalul Judeţean Ilfov, la vârsta de 60 de ani, anunţă Gazeta Sporturilor. Unul dintre primii antrenori din cariera Simonei Halep, Liviu Ursuleanu lupta de câţiva ani cu un cancer crunt.

Oficialul Federaţiei de Tenis, implicat în perioada recentă în mai multe proiecte care vizau tenisul corporatist şi cel juvenil, U10, s-a simţit rău în ultimele zile. Astăzi s-a stins din viaţă, pe patul de spital.

„Cancerul s-a declanşat pe fond de stres, după ce mi-au luat baza de la Tineretului, în 2013. Eram preşedintele clubului Livone Tenis Club-Ilie Năstase”, spunea fostul antrenor, în decembrie 2021, când a strâns 30.000 de euro pentru a fi operat la Spitalul Memorial din Istanbul. Jumătate din bani a fost donată de omul de afaceri Ion Ţiriac, cu restul au contribuit sportivi, prieteni, precum şi oameni simpli.

Liviu Ursuleanu, fost candidat la alegerile FRT din 2019, a fost antrenor al echipei de Fed Cup a României, pe care a pregătit-o între 1992 şi 1993. De asemenea, a fost antrenor la lotul naţional în 2004. Liviu Ursuleanu este cel care a pregătit loturile de juniori ale României la Balcaniada din 2004. În lotul nostru se aflau atunci Simona Halep, Irina Begu şi Alexandra Cadanţu.

Liviu Ursuleanu a fost vicepreşedinte al Federaţiei Române de Tenis între 2009 şi 2013, pentru ca în 2019 să candideze, alături de Ion Ţiriac, Marius Vecerdea, Ion Ţupa şi Răzvan Itu, pentru şefia FRT.


Articole înrudite