28 MARTIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Doliu în lumea sportului
Doliu în lumea sportului

Fostul mare fotbalist italian Gianluca Vialli (foto ↓) a murit, vineri dimineaţă, într-un spital din Londra, după o luptă grea împotriva cancerului la pancreas. Acesta avea 58 de ani, notează digisport.ro.

Anunţul face înconjurul Italiei şi al lumii. Gazzetta dello Sport titrează: ”Lumea fotbalului este în doliu: a murit Gianluca Vialli!”. ”Cu o tristeţe incomensurabilă anunţăm trecerea în nefiinţă a lui Gianluca Vialli. Înconjurat de familia lui, acesta s-a stins din viaţă aseară, după cinci ani de boală, înfruntată cu mult curaj şi demnitate. Mulţumim celor mulţi care l-au susţinut de-a lungul anilor cu afecţiune. Amintirea şi exemplul lui vor trăi veşnic în inimile noastre”, este anunţul oficial al familiei lui Vialli, conform Gazzetta dello Sport.

Ultimele săptămâni au fost infernale pentru Gianluca Vialli şi familia sa. Acesta nu s-a simţit deloc bine şi a fost internat de urgenţă la Londra, pentru a primi toate îngrijirile necesare. Din păcate, starea sa s-a agravat, iar italienii anunţă că fostul atacant al celor de la Cremonese, Sampdoria, Juventus şi Chelsea a pierdut lupta împotriva cancerului. Cotidianul italian de sport ”Corriere dello Sport” şi-a luat şi el adio de la marele Gianluca Vialli: ”Ciao, Stradivialli. Odihneşte-te în pace!”.

gianluca vialli

Gianluca Vialli a evoluat pentru Chelsea în perioada 1996-1999, apoi a făcut pasul către banca tehnică a echipei londoneze. A fost coleg, apoi antrenor al fostului mare internaţional român Dan Petrescu. ”Vei lipsi multora. O legendă pentru noi şi pentru întreg fotbalul. Odihneşte-te în pace, Gianluca Vialli”, a fost mesajul clubului Chelsea.

Gianluca Vialli a fost diagnosticat cu cancer pancreatic în 2017. Cu toate acestea, în anul 2020, anunţa plin de speranţe că se simte foarte bine şi că a câştigat lupta cu teribila boală. În decembrie 2021, Vialli a transmis că înfruntă cancerul pentru a doua oară. Gianluca Vialli era căsătorit cu Catheryn, o englezoaică alături de care are două fiice, Olivia şi Sofia, care i-au fost alături în aceşti ani grei. Italianul a fost obligat să apeleze la chimioterapie şi radioterapie pentru a-şi tempera boala. Teribila veste vine la doar trei săptămâni după ce un alt nume uriaş al fotbalului mondial, sârbul Sinisa Mihajlovic a încetat din viaţă după ce a pierdut lupta cu cancerul, la doar 53 de ani.

Articole similare: Mii de fani au continuat să-şi ia rămas bun de la Pele (FOTO)


Articole înrudite