19 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
CURSĂ DE AUR! David Popovici, campion olimpic la proba de 200 m liber
CURSĂ DE AUR! David Popovici, campion olimpic la proba de 200 m liber

David Popovici a câştigat medalia de aur la proba de 200 m liber, la Jocurile Olimpice de la Paris, cu timpul de 1:44:72. Proba s-a desfăşurat la La Defense Arena, din Paris. 
David Popovici (19 ani), dublu campion mondial şi cvadruplu campion european, s-a calificat în finala probei de 200 m liber din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris, cu cel mai bun timp din semifinale, 1 min 44 sec 53/100. 
În finala de la 200 m liber, David Popovici s-a luptat cu britanicul Duncan Scott, americanul Luke Hobson, germanul Lukas Martens, australianul Maximillian Giuliani, lituanianul Danas Rapsys, britanicul Matthew Richards şi japonezul Katsuhiro Matsumoto. 

Campionul nostru s-a clasat se situa pelocul trei la jumătatea cursei, dar a reuşit să revină după ultima întoarcere şi l-a depăşit pe britanicul Matthew Richards, care a încheiat la două sutimi în spatele românului, cu un timp de 1:44:74 şi devine primul campion olimpic din istoria înotului masculin românesc.

David Popovici readuce medalia olimpică la înot în România după 20 de ani. În 2004, Camelia Potec a adus României ultima medalie olimpică la înot, câştigând aurul la proba de 200 metri liber.


Articole înrudite