28 MARTIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
CSM Galaţi a învins dramatic Steaua şi a făcut un pas important pentru Top 10
CSM Galaţi a învins dramatic Steaua şi a făcut un pas important pentru Top 10

Sala Polivalentă Dunărea a găzduit vineri seara partida CSM Galaţi-Steaua Bucureşti din cea de-a 11-a etapă a Ligii Naţionale de Baschet Masculin Mozzart Bet. Publicul gălăţean a răspuns prezent în număr mare şi şi-a susţinut cu frenezie favoriţii. Baschetbaliştii lui Florin Nini nu s-au lăsat mai prejos şi i-au răsplătit cu o victorie extrem de importantă pentru configuraţia clasamentului Conferinţei B. CSM Galaţi, cu două achiziţii noi: americanul Dupree Gibs Jr. şi sârbul Nikolic care i-au înlocuit pe americanii Strong şi Hayes, au început excelent, cu un ecart de 9-0 şi au condus pe tabela de marcaj în primele 29 minute. Steaua a revenit spectaculos şi meciul a căpătat accente dramatice în ultimul sfert. A fost rândul steliştilor să treacă la conducere cu +6, dar echipa gălăţeană a gestionat bine o situaţie complicată, a revenit şi a obţinut o victorie de infarct după ce Dupree Gibs Jr. a transformat două libere în ultimele cinci secunde, iar Steaua a irosit ultima posesie.
„O victorie minunată, dar aşa cum anticipam, o victorie extrem de grea. Era firesc ca Steaua să vină să lupte pentru calificare. Steaua este o echipă bună, cu mult mai experimentată decât jucătorii noştri. Nu am avut ritmul constant, nu am avut deciziile cele mai bune şi în primul rând multe greşeli din punct de vedere al apărării, la recuperare am suferit. Au avut un număr mai mare de recuperări, iar asta i-a ţinut în joc, pe final victoria putea fi foarte uşor de partea celor de la Steaua. Le-am spus băieţilor că a fost un joc bun. Trebuie să ne bucurăm doar de victorie şi sigur că pentru următorul meci trebuie să arătăm cu totul altă atitudine constantă. Calculele nu s-au încheiat aici. Am felicitat băieţii, dar nu pot să mă declar mulţumit. Mă bucur că am bifat o victorie, dar pentru mine jocul şi modul în care trebuie să ne exprimăm pe teren contează foarte mult. Sigur că ar fi câteva cauze, avem câţiva jucători care nu au fost la capacitate 100% la pregătiri. Mă bucură victoria. Mă bucur că sala a fost alături de noi şi asta s-a simţit pe final. Cei din sală au ajutat cu încurajările, dar noi trebuie să fim acea echipă care ne decidem singuri rezultatul, care suntem în stare să construim şi să punem în valoare punctele forte ale noastre şi să ne bucurăm până la final de această victorie”, a concluzionat coach Florin Nini.
Rezultat final: CSM Galaţi-Steaua Bucureşti 82-81 (19-17, 24-21, 14-20, 25-23). Lotul echipei noastre: Harris-Dyson 2 puncte, o recuperare, 2 pase decisive, 2 intercepţii; Prijovic (18 p, 6, 0, 0); Petică (14 p, 2, 0, 1); Mitrovic (23 p, 4, 2, 1); Calenic (2 p, 0, 1,0); Stan (0, 1, 0, 0), Armus (4 p, 7, 0, 0), Dupree-Gibs Jr. (14 p, 2, 1, 2), Ciotlăuş (3 p, 5, 0, 0), Nikolic (2 p, 0, 1, 0). Din lot au mai făcut parte: Azaria, Gherman. CSM Galaţi  a urcat pe locul 3 cu 16 puncte şi va mai disputa un joc în acest an, tot acasă pe 23 decembrie, de la ora 18.00 cu ABC Athletic Constanţa.


Articole înrudite