03 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
CSM Arcada Galaţi debutează la Civitanova în CEV Champions League
CSM Arcada Galaţi debutează la Civitanova în CEV Champions League

Aşteptarea a luat sfârşit. Cvintupla campioană a României, CSM Arcada Galaţi şi-a îndeplinit visul şi miercuri, 22 noiembrie, va debuta în grupa E din CEV Champions League. Băieţii conduşi de Sergiu Stancu şi Răzvan Tănăsescu vor întâlni în deplasare, de la ora 21.30, ora României, formaţia italiană Cucine Lube Civitanova, un nume greu în voleiul european şi principala favorită la calificarea în faza superioară.
„Mergem în Italia cu gândul de a juca cât se poate de frumos şi eficient. Suntem conştienţi de valoarea adversarului, dar asta nu ne împiedică să încercăm să scoatem un rezultat pozitiv de la favorita grupei. În aceeaşi grupă vom mai juca împotriva celor din Maasiek şi Praga, echipe accesibile cu care vrem să câştigăm. Urmează o perioadă un pic mai grea, cu multe meciuri (aproximativ 10 meciuri într-o lună), şi trebuie să gestionăm foarte bine aceste momente. În acelaşi timp, această situaţie nu poate decât să îi bucure pe suporteri”, ne-a declarat căpitanul campioanei României, Marian Bala.
Delegaţia CSM Arcada, fără iranianul Javad Karimi, care nu a primit viza şi a rămas acasă, a ajuns cu bine la Civitanova, iar aseară, după închiderea ediţiei, a efectuat antrenamentul oficial. Emoţiile fireşti nu lipsesc, dar atmosfera este bună şi jucătorii sunt pregătiţi să joace la cel mai înalt nivel.
„Primul meci este împotriva celor de la Lube Civitanova, unul dintre cele mai bune cluburi din voleiul mondial. Cu siguranţă va fi un meci dificil, însă noi suntem în formă bună şi pregătiţi pentru orice adversar şi cu siguranţă vom pune probleme oricărei echipe împotriva căreia vom juca. De partea cealaltă a fileului, vor fi unii dintre cei mai buni jucători ai momentului şi acest lucru mă bucură foarte mult, că am ajuns să jucăm la acest nivel în grupele CEV Champions League”, ne-a precizat celălalt internaţional de la CSM Arcada, Andrei Butnaru.
În cealaltă partidă din grupă, Greenyard Maaseik - Belgia va primi vizita formaţiei VK Lvi Praga - Cehia. Primul meci acasă pentru echipa noastră este programat pe 29 noiembrie, la sala Polivalentă Dunărea, de la ora 18.00, cu belgienii de la Greenyard. *sursa foto: Sportul Ilustrat


Articole înrudite