04 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Ceea ce se întâmplă în această perioadă la echipa gălăţeană este greu de crezut şi de imaginat totodată. Cu majoritatea jucătorilor care în urmă cu două sezoane ne aduceau o bucurie unică, ce nu poate fi descrisă, prin câştigarea campionatului şi a Supercupei, Oţelul nu mai bate pe nimeni şi a ajuns în subsolul clasamentului, cu spectrul retrogradării deasupra capului. Prima repriză a partidei de la Chiajna a fost o luptă surdă la mijlocul terenului, gălăţenii trebuiau să beneficieze de penalti în min. 5 după intervenţia lui Belica asupra lui Neagu iar cu două minute înainte de intrarea la vestiare, Costin a salvat de pe linia porţii un şut al lui Serediuc. În partea a doua, după eliminarea lui Bambera (min.53), poarta Concordiei a fost asediată dar Punosevac, Inkango sau Pena au irosit ocazii importante. Un joc modest şi un rezultat pe măsură. Nu e un vis urât, ci realitate, şi Oţelul a ajuns pe locul XV.
Declaraţii:
Viorel Tănase - antrenor: „Trebuie să-mi dau două palme ca să mă trezesc, pentru că nu pot să cred că am evoluat atâta timp în superioritate numerică, aproape o repriză întreagă, şi n-am reuşit să câştigăm. De când am venit la echipă ne facem câte 6-7 ocazii mari de gol, dar nu marcăm. Am tot zis că e vorba de concentrare, de ghinion, dar acum mă gândesc că este şi lipsă de valoare. Am avut discuţii individuale, am avut tot felul de şocuri, dar de la dorinţă la a putea e distanţă mare. Tot aşteptăm declicul acela, prima victorie după cea din prima etapă, dar aşteptarea aceasta se lungeşte parcă la nesfârşit. Sincer, mi-e teamă de retrogradare, sunt realist. Dacă am fi luat cele trei puncte am fi evadat din această zonă, aşa trebuie să tremurăm în continuare. Nu mi-am imaginat că putem ajunge chiar aici.”
Gabriel Paraschiv - jucător: „Sunt foarte dezamăgit pentru că n-am mai câştigat de atâtea etape. Trecem printr-o perioadă foarte grea şi nu-mi explic de ce nu reuşim să înscriem, pentru că faze ne creăm, dar nu marcăm. Suntem într-un blocaj psihic. Ar trebui să ne mai certăm între noi, să ne mai înjurăm, să ne mai şi batem pentru că la noi este o atmosferă aşa de «il dolce far niente». Valoarea echipei este cu totul alta, dar în clasament suntem pe locul 15, primul de sub linie. Nu-mi fac probleme d-astea. Echipa nu va retrograda. Aşa cum spuneam, acum e momentul să ne închidem în vestiar, să ne spunem toate în faţă, să ne şi batem dacă e nevoie şi să ieşim din starea asta.“
La sediul FRF s-a stabilit ieri programul optimilor de finală ale Cupei României Timişoreana. Partida CF Brăila - FC Oţelul Galaţi, care iniţial trebuia să se desfăşoare la Brăila, va avea loc la Galaţi, pe 1 noiembrie, de la ora 18.45.


Articole înrudite