14 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Bronz balcanic
Bronz balcanic
La Edirne (Turcia) a avut loc Campionatul Balcanic Juniori II U17. Au participat sportivi şi sportive din şase ţări: Turcia, Bulgaria, Macedonia, Serbia, Grecia şi România. În competiţia pe echipe, România s-a clasat pe poziţia a treia, pierzând în semifinale în faţa Bulgariei cu un scor strâns, 3-2. În finală s-a impus Turcia, după un meci disputat cu Bulgaria cu acelaşi scor 3-2. Rezultatul este foarte bun, practic maxim ce se putea obţine anul acesta, având în vedere că Turcia a prins podiumul (locul III) la Campionatele Europene U17, desfăşurate în Portugalia anul trecut, la Caldas da Rainha, iar Bulgaria s-a situat pe poziţia VIII, la aceeaşi competiţie. Mai mult, echipa noastră a fost alcătuită din cinci sportivi aflaţi în primul an la categoria U17 şi încă trei aflaţi la U15. În competiţia individuală, jucătorii din Turcia au făcut legea, cucerind majoritatea medaliilor puse în joc. Din echipa României doar dublul fetelor Niţu Miruna / Marin Adelina a reuşit o clasificare pe podium (locul III), continuând astfel o serie de rezultate bune, anul acesta la campionatele Balcanice U19 ele ocupând tot poziţia III.
Echipa României, condusă de antrenorul Dorel Badiu, a avut în componenţă patru sportivi de la CS Siderurgistul Galaţi: Niţu Miruna, Simionescu Cătălina, Niţu David, Rusu Radu. În ultimul moment, un alt gălăţean, Panfil Cosmin, component de bază al Naţionalei, şi-a declinat participarea din cauza unei răceli puternice. „Condiţiile de cazare, masă şi joc au fost precare. Cazarea - într-un campus studenţesc aflat în renovare, printre mormane de nisip, dale şi ciment, masa - la o terasă din apropierea sălii, unde mâncarea doar cu specific turcesc, înghesuială cu alţi clienţi ai localului şi dezordinea (era ca pe litoral la noi pe vremuri, când trebuia să fii atent ca să ocupi o masă când se elibera vreuna!), sala de joc - pregătită pentru baschet cu un parchet alunecos, toate acestea şi-au pus amprenta pe desfăşurarea competiţiei într-un sens negativ pentru toate delegaţiile participante. Pe o scară de la 1 la 10, condiţiile oferite de partea turcă s-au situat undeva la nivelul 2-3!”, ne-a declarat antrenorul Dorel Badiu.
În acelaşi timp cu Campionatele Balcanice, la Bucureşti a avut loc Cupa „Prietenii Badmintonului”, etapă în Campionatul Naţional la categoria U13, juniori III. Deşi au participat fără antrenorul lor, plecat în Turcia cu lotul U17, „siderurgiştii” gălăţeni Hâncu Cosmin şi Chiriac Brice au obţinut rezultate foarte bune.
Cosmin îşi continuă dominaţia la această categorie de vârstă. El a câştigat probele de simplu băieţi şi dublu băieţi (împreună cu Muscalu Alexandru - Ploieşti) iar în finala de la mixt a ieşit al doilea (împreună cu Duţu Maria - Bucureşti). Brice a ocupat două locuri III la dublu băieţi (cu Badea Andrei - Oneşti) şi dublu mixt (cu Grecea Ioana - Bucureşti). Cei doi băieţi se anunţă a fi protagoniştii Naţionalelor ce vor avea loc la Bucureşti la sfârşitul lunii octombrie.


Articole înrudite