07 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Andrei Butnaru, jucător România: „Ne pregătim pentru Campionatul European, facem parte dintr-o grupă dificilă, dar putem aduce multe rezultate pozitive pentru România”
Andrei Butnaru, jucător România: „Ne pregătim pentru Campionatul European, facem parte dintr-o grupă dificilă, dar putem aduce multe rezultate pozitive pentru România”

Naţionala de volei masculin a României a revenit la Braşov unde îşi continuă pregătirea pentru turneul final al Campionatului European. Selecţionerul Sergiu Stancu a convocat un lot de 20 de jucători printre care se află şi doi campioni de la CSM Arcada: Marian Bala şi Andrei Butnaru. Din staff face parte şi fizioterapeutul echipei gălăţene, Eugen Pascale, cel mai titrat dintre gălăţeni, care are în palmares numai puţin de 11 titluri naţionale obţinute cu CSU Metal, Tomis şi CSM Arcada. „După scurta vacanţă de vară pe care am avut-o, ne-am întors la Braşov să ne pregătim pentru Campionatul European. Urmează o perioadă mai dificilă în care trebuie să ne readaptăm la efort, apoi câteva meciuri de pregătire şi la final deplasarea în Israel. Facem parte dintr-o grupă destul de dificilă, cu adversari de niveluri apropiate, dar cu siguranţă, dacă respectăm indicaţiile staff-ului şi suntem serioşi putem aduce multe rezultate pozitive pentru România”, ne-a declarat campionul Andrei Butnaru. Tricolorii vor îmbina antrenamentele cu trei duble amicale: Macedonia de Nord, la Skopje în perioada 4-6 august, Cehia, 11-12 august şi Finlanda, 19-20 august, ambele la Braşov. România a fost repartizată la Euro 2023 în grupa D şi va juca la Tel Aviv după programul: Portugalia -30 august, Israel -31 august, Turcia -1 septembrie, Grecia -3 septembrie, Franţa -4 septembrie. Primele patru clasate se califică în optimi.


Articole înrudite