29 MARTIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Andreea Sandu şi Alexandra Prodan au semnat cu CSM Galaţi
Andreea Sandu şi Alexandra Prodan au semnat cu CSM Galaţi

Galaţiul revine în elita handbalului feminin din România după câţiva ani de absenţă. CSM Galaţi va evolua din sezonul 2022-2023 în Liga Florilor MOL, unul dintre cele mai puternice campionate din Europa. Echipa gălăţeană antrenată de Valeriu Costea se va baza pe un proiect 100% românesc. Lotul de jucătoare va fi în proporţie de 90-95% cel din sezonul trecut.
Au fost perfectate două transferuri. Andreea Sandu (foto 1 ↑), de la HC Dunărea Brăila, 20 ani, 172 cm, care poate evolua pe orice post la linia de 9 metri a semnat cu gruparea gălăţeană. Sandu a fost colegă la Naţionalele României Under 17, Under 19 şi Under 20 cu Mălina Bichir şi Andreea Prescură.
Cel de-al doilea transfer este Alexandra Prodan (foto 2 ↑), care a jucat în ultimul sezon la Ştiinţa Bucureşti, 26 ani, 180 cm, portar. Alexandra are în CV titlul mondial de junioare cu România în 2014 şi a mai jucat în carieră la U Cluj şi Măgura Cisnădie. CSM Galaţi va efectua primul antrenament pe 11 iulie. Liga Florilor va debuta pe 28 septembrie, fetele conduse de Vali Costea urmând să întâlnească în deplasare pe SCM Rm. Vâlcea, medaliata cu bronz din ediţia 2021-2022.


Articole înrudite