25 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
49 de medalii pentru Aqua Sport Galaţi la Naţionale
49 de medalii pentru Aqua Sport Galaţi la Naţionale

Acesta este bilanţul sportivilor clubului Aqua Sport Galaţi care au participat la Campionatul Naţional de Înot Masters, desfăşurat la finele săptămânii trecute la Reşiţa. Concursul care a reunit 124 de înotători cu vârste de peste 25 de ani, legitimaţi la 21 de cluburi, a fost organizat de Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern (FRNPM) în colaborare cu Primăria municipiului Reşiţa şi Clubul Sportiv Reşiţa 07 şi este singurul care contează în clasamentul oficial al sportivilor Masters din România. De asemenea, a fost un bun prilej de verificare în vederea stabilirii baremurilor de participare la Campionatul European Masters care va avea loc în toamnă în Italia, la Roma.
Echipa Aqua Sport Masters care a reprezentat Galaţiul la Reşiţa a fost formată din nouă sportivi care au câştigat 49 de medalii. Ion Carp a obţinut două medalii de bronz la probele de 50 metri spate şi 50 m bras; Liviu Raţă a câştigat două medalii de aur la ştafete, patru medalii de argint la probele de 50 m şi 100 m bras, 50 m şi 100 m spate şi o medalie de bronz la 200 m bras; Alexandrina Alice Grigore a obţinut patru medalii de aur la probele de 50 m bras, 50 m liber şi ştafete, precum şi două medalii de argint la probele de 50 m spate şi 100 m liber; Mihai Enache a câştigat patru medalii de aur la probele de 100 m şi 200 m liber şi ştafete şi două medalii de argint la probele de 50 m liber şi 200 m spate; Şerban Florin Frăţilă a obţinut patru medalii de aur la probele de 400 m, 800 m liber şi ştafete şi trei medalii de argint la probele de 50 m, 100 m şi 200 m liber;  Mihaela Hodină a câştigat patru medalii de aur în probele de 100 m, 200 m bras şi ştafete, o medalie de argint în proba de 50 m bras; Mihaela Nicolau a obţinut cinci medalii de aur în probele de 50 m, 100 m, 200 m fluture şi ştafete; Marcel Banciog a câştigat două medalii de aur la ştafete şi două medalii de argint în probele de 50 m bras şi 800 m liber; Luisiana Magdalena Bîgea a obţinut cinci medalii de aur la probele de 200 m, 400 m, 800 m liber şi ştafete şi două medalii de argint în probele de 100 m, 200 m spate.
Pe lângă medalii, sportivii gălăţeni s-au întors şi cu amintiri frumoase de la eveniment. „A fost un concurs foarte bine organizat, ne-am bucurat să ne revedem cu prietenii din toată ţara şi în numele echipei mulţumim organizatorilor pentru eveniment!”, a declarat Ion Carp, decanul de vârstă al echipei Aqua Sport Galaţi. Şi dacă pentru participanţi, evenimentul din Reşiţa a fost o bucurie, pentru organizatori prezenţa echipelor celor 21 de cluburi din România a fost o provocare, dar şi o încântare. „Iubesc înotul, iubesc faptul că şi noi, persoanele în vârstă, putem fi activi şi sănătoşi practicând un sport. Mă bucur când pot să promovez oraşul meu prin manifestări sportive importante, aşa cum este un campionat naţional. Este destul de greu să organizezi un asemenea eveniment. Nu ne-am aşteptat la o participare aşa de mare, dar am reuşit având colegi buni care iubesc înotul, care se implică şi care te ajută. Cel mai frumos moment al concursului a fost când la festivitatea de deschidere au fost aliniate cele 21 de cluburi participante şi echipa de arbitri. Altă parte frumoasă a fost la cina festivă, partea de socializare a evenimentului, când am cântat cu toţii şi am tăiat tortul dedicat tuturor participanţilor, arbitrilor şi susţinătorilor înotătorilor”, ne-a declarat preşedintele executiv al Clubului Reşiţa 07, Dorina Maria Iana, la finele celei de-a 11-a ediţii a Campionatului Naţional de Înot Masters din România.


Articole înrudite