Un sindrom rar care face oamenii să râdă Recomandat

Vineri, 04 Martie 2022 14:47
Publicat în Sanatate
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Locklan, în vârstă de 16 luni, este unul dintre cele 100 de cazuri cunoscute de sindrom de "păr de nepieptănat". O boală extrem de rară care slăbeşte părul, dar care nu afectează sănătatea generală.
La vârsta de 6 luni, părul castaniu, aproape negru a fost înlocuit cu un puf  de blond. În 3 luni, părul lui Locklan a început să crească ciudat. La vârsta de 16 luni, băiatul a fost diagnosticat cu sindromul părului de nepieptănat. O boală care a fost observată doar de o sută de ori de la descoperirea ei în 1970.
După cum explică mama micuţului Locklan , părul băiatului este imposibil de spălat şi coafat. "Firele de păr nu pot sta întinse, oricât le-ai peria", explică Katelyn, mama băiatului. "Nu poţi merge nicăieri fără să comenteze cineva. Oamenii sunt curioşi, vin să-l vadă, cer să-l atingă", mai spune femeia.
Deocamdată, Katelyn lasă părul micuţului Locklan în pace şi rar îl atinge. "În acest moment, fiind mic, îi place atenţia pe care i-o acordă oamenii şi nu-i pasă de coafura sa", explică aceasta.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu