Patru afecţiuni care pot fi tratate cu lămâie

Luni, 12 Octombrie 2015 00:00
Publicat în Sanatate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lămâile pot fi folosite nu numai în bucatărie, ci şi ca tratament împotriva bolilor. Iată patru afecţiuni în cazul cărora lămâia are efecte curative:

1. Acneea – vitamina C din lămâie ajută pielea să fie strălucitoare şi omoară bacteriile care cauzează acneea. Bea limonadă dimineaţa, dar în plus poţi face şi următoarele:

• aplică cu degetul sau cu un tampon de vată suc proaspăt de lămâie pe acnee şi lasă aşa peste noapte. Spală cu apă a două zi dimineaţa. Se poate să simţi o uşoară arsură, dar dispare repede.

• amestecă o parte zeamă de lămâie proaspăt stoarsă cu o parte apă cu miere. Pune acest amestec pe zonele afectate şi lasă o jumătate de oră, apoi clăteşte. Repetă de două ori pe zi, dimineaţa şi seara.

Evident că în cazul unei acnee foarte severe, se recomandă consultarea unui medic specialist dermatolog, în paralel cu acest tratament natural.

2. Anxietatea – studiile arată că lămâia are efect de calmare şi ajută la îndepărtarea oboselii, agitaţiei, ameţelii, nervozităţii şi tensiunii. Inhalarea de ulei de lămâie creşte capacitatea de concentrare şi ţine mintea în stare de alertă. Lămâia poate fi folosită şi ca odorizant de cameră în birouri, pentru a creşte eficienţa angajaţilor. Dacă te simţi tensionat, pune pe o batistă puţin ulei de lămâie şi inhalează.

3. Aftele – proprietăţile dovedite antibacteriene şi antivirale ale lămâii pot acceleră procesul de vindecare în cazul aftelor. Amestecă sucul de lămâie cu apa caldă şi clăteşte gură cu această combinaţie de trei ori pe zi. Nu contează dacă simţi o senzaţie de arsură în contactul dintre lămâie şi afte, contează că ea îţi face mult bine, deci perseverează în folosirea ei.

4. Febra – când ai febră din pricină răcelilor, bea o cană de suc de la 1-2 lămâi cu apă fierbinte şi miere, bea-o toată o dată, apoi la fel, la fiecare două ore, până când febra începe să cedeze.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu