Merele, ceapa, portocalele şi ceaiul verde sau negru sunt produse apte să contribuie la prevenirea formării cheagurilor de sânge, datorită conţinutului mare de rutin, un flavonoid din clasa flavonoli glicosidici alcătuit din flavonolul Quercetin şi Rutinoza (o dizaharidă), susţine o echipă de cercetători de la Harvard Medical School (Massachusetts), transmite Med Daily.
Rutinul, au descoperit cercetătorii, ajută la blocarea enzimelor potenţiale nocive, implicate în formarea cheagurilor de sânge.
În cadrul acestui studiu, oamenii de ştiinţă au testat capacitatea a circa 500 de substanţe chimice diferite, inclusiv rutinul, de a bloca enzima PDI (protein disulfid isomerase). Dintre toate acestea, rutinul s-a dovedit cel mai eficient, constatându-se că reduce riscul de formare a cheagurilor de sânge în artere şi vene.
Rutinul, au descoperit cercetătorii, ajută la blocarea enzimelor potenţiale nocive, implicate în formarea cheagurilor de sânge.
În cadrul acestui studiu, oamenii de ştiinţă au testat capacitatea a circa 500 de substanţe chimice diferite, inclusiv rutinul, de a bloca enzima PDI (protein disulfid isomerase). Dintre toate acestea, rutinul s-a dovedit cel mai eficient, constatându-se că reduce riscul de formare a cheagurilor de sânge în artere şi vene.