Macabru: Stenturi din cadavre montate la pacienţi bolnavi de inimă Recomandat

Vineri, 17 Februarie 2023 11:25
Publicat în Sanatate
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Medici de la Spitalului Militar Regina Maria din municipiul Braşov şi Spitalul de Urgenţă „Sfântul Spiridon” din Iaşi sunt cercetaţi după ce au operat mai mulţi pacienţi pe inimă, montând stenturi prelevate de persoane decedate, informează surse G4Media.

Poliţiştii pun în aplicare vineri dimineaţă 24 de mandate de percheziţie domiciliară pe raza judeţelor Braşov, Iaşi şi Neamţ, la sediile sociale ale unor firme specializate în distribuirea de aparatură medicală, la domiciliile persoanelor fizice presupus a fi implicate în activitatea infracţională sau imobile deţinute de aceştia, informează Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ).
Din cercetări au rezultat indicii cu privire la faptul că unele cadre medicale ar fi efectuat mai multe intervenţii chirurgicale, cu încălcarea procedurilor de lucru şi a indicaţiilor de utilizare a dispozitivelor medicale, care au afectat ori au pus în pericol integritatea corporală, sănătatea şi chiar viaţa unor persoane, pacienţi ai acestora, susţin procurorii.
Sunt efectuate percheziţii domiciliare la sediul primăriei Movileni, la sediile unor unităţi medicale - spitale şi la sediul unei organizaţii non-guvernamentale.

Ministerul Sănătăţii, precizări despre percheziţiile efectuate de procurori:

„Având în vedere comunicatul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la punerea în aplicare a unor mandate de percheziţie domiciliară în judeţele Iaşi, Braşov, Neamţ facem următoarele precizări: Ministerul Sănătăţii a dat curs tuturor solicitărilor venite din partea organelor judiciare conform competenţelor sale legale. Fiind o anchetă penală în curs de desfăşurare, nu putem oferi alte informaţii sau detalii suplimentare. Ministerul Sănătăţii desfăşoară permanent activităţi de prevenire şi de combatere a actelor de corupţie care pot pune în pericol funcţionarea sistemului sanitar şi siguranţa pacienţilor”.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu