Iarna poate fi suportată mai uşor dacă se iau măsuri adecvate

 
Marți, 27 Octombrie 2015 00:00
Publicat în Sanatate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La sfârşitul toamnei, când timpul este mai mohorât, iar zilele se scurtează, este timpul să se ia măsuri pentru îmbunătăţirea sistemului imunitar. Site-ul passionsante.be trece în revistă câteva dintre acestea, eficiente şi uşor de aplicat.

Un mod de viaţă sănătos este mai important ca oricând. Alimentaţia trebuie să fie variată şi să conţină destule legume şi fructe, mai ales legume de sezon, astfel încât să existe un aport suficient de minerale şi vitamine. Sunt indicate cerealele complete (pâine, paste, orez), care conţin multe fibre ce contribuie la buna funcţionare a sistemului digestiv. Nu trebuie neglijată nici cantitatea necesară de lichide, iar o cană de ceai în zilele friguroase face minuni.

În anotimpul friguros este bine să se doarmă suficient, corpul având nevoie de odihnă pentru a putea face faţă provocărilor fiecărei zile. Stresul trebuie evitat, acesta putând duce la tulburări ale somnului şi la scăderea imunităţii.

Şi igiena este importantă iarna, fiind recomandat ca mâinile să fie spălate regulat şi şterse. Nasul se şterge de preferinţă cu batiste de hârtie, de unică folosinţă.

Deşi este frig, zilele sunt întunecate şi uneori umede, nu trebuie neglijată mişcarea. Ea poate consta într-o plimbare în timpul pauzei de masă sau jogging în parc, seara, cei care practică această activitate luând o gură de aer proaspăt şi simţindu-se odihniţi.

Iarna, tendinţa este să se încălzească încăperile, uneori prea mult. Aerul uscat, datorat încălzirii, poate da peste cap sistemul imunitar. De aceea este importată aerisirea cu regularitate a casei şi a biroului. 

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu