Coronavirusul rezistă minimum trei zile pe ţesături Recomandat

Vineri, 26 Februarie 2021 09:54
Publicat în Sanatate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Oamenii de ştiinţă de la De Montfort University din Leicester au concluzionat că viruşii care provoacă coronavirusul pot rezista până la trei zile pe ţesăturile uzate.
Conform BBC, specialiştii au testat virusul din China pe polyester, policoton şi bumbac 100%.
Pentru ca studiul să fie eficicent, aceştia au adăugat picături de virus în ţesăturile respective, iar timp de 72 de ore au monitorizat stabilitatea COVID-19 pe fiecare material în parte.
După 3 zile, rezultatele au arătat că polyesterul prezintă cel mai mare risc de transmitere şi având capacitatea de a se transfera şi pe alte suprafeţe. Pe policoton, coronavirusul a rezistat doar 6 ore, iar pe bumbac 24 de ore.
„Descoperirile noastre arată că trei dintre cele mai utilizate materiale textile în domeniul sănătăţii prezintă un risc de transmitere a virusului. Dacă asistenţii medicali şi lucrătorii din domeniul sănătăţii îşi iau uniformele acasă, ar putea lăsa urme ale virusului pe alte suprafeţe”, a spus dr. Katie Laird, cea care a iniţiat studiul.
Cea mai sigură metodă de spălare pentru îndepărtarea virusului din ţesătura de bumbac 100% a mai fost analizată de specialişti. Dacă temperatura a crescut la peste 67 de grade Celsius, virusul a fost complet eliminat.
În plus, specialiştii au dezvăluit faptul că nu există risc de contaminare între articolele vestimentare care nu au COVID-19 şi cele care aveau urme de virus.
„Această cercetare întăreşte recomandarea ca toate uniformele medicale să fie spălate în spitale sau în spălătorii industriale”, a mai concluzionat dr. Laird.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu