28 MARTIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Coronavirus: Un milion de decese la nivel mondial începând din ianuarie 2022
Coronavirus: Un milion de decese la nivel mondial începând din ianuarie 2022

Pandemia de COVID-19 a provocat încă un milion de decese la nivel global începând din luna ianuarie a acestui an, a anunțat joi Organizația Mondială a Sănătății (OMS), care îndeamnă guvernele lumii să își accelereze campaniile de vaccinare, în contextul în care o treime din populația mondială nu este încă vaccinată împotriva noului coronavirus, informează AFP.
"Am depășit pragul tragic de 1 milion de decese cauzate de COVID-19 de la începutul acestui an", a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, într-o conferință de presă.
El a cerut guvernelor din lumea întreagă să își intensifice eforturile pentru vaccinarea tuturor angajaților din sănătate, a persoanelor vârstnice și a persoanelor din categoriile cele mai expuse la riscuri medicale, pentru a se obține astfel o acoperire vaccinală de 70% la nivelul populației globale.
În ianuarie 2022, OMS, Fondul Internațional pentru Urgențe ale Copiilor al Națiunilor Unite (UNICEF) și partenerii lor au înființat Parteneriatul pentru livrări de vaccinuri anti-COVID-19 (CoVDP) cu scopul de a facilita distribuția de doze în 34 de țări în care acoperirea vaccinală era de sub 10% . Aproape toate aceste țări, mai puțin șase dintre ele, se află în Africa.
De acum, a anunțat Tedros Adhanam Ghebreyesus, doar 10 țări au încă o acoperire vaccinală mai mică de 10%.
"Totuși, mai sunt multe lucruri de făcut", a adăugat el.
Potrivit directorului OMS, o treime din populația mondială nu este încă vaccinată împotriva noului coronavirus, inclusiv două treimi din personalul medical și trei sferturi din persoanele vârstnice din țările cu venituri mici.
Potrivit celor mai recente statistici publicate de OMS, pandemia de COVID-19 a provocat 6,45 milioane de decese în lume după ce primele infectări au apărut la sfârșitul anului 2019 în regiunea orașului Wuhan din China. (sursa Agerpres)


Articole înrudite