Anunţ oficial CDC: Persoanele vaccinate complet nu mai trebuie să respecte distanţarea fizică Recomandat

Vineri, 14 Mai 2021 12:35
Publicat în Sanatate
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor a actualizat joi, 13 mai 2021, recomandările privind COVID-19, indicând că persoanele vaccinate complet nu mai trebuie să păstreze distanţarea fizică.
„Orice persoană care a fost vaccinată complet poate participa la activităţi desfăşurate în interior sau în aer liber, mari sau restrânse, fără să poarte o mască sau să se distanţeze fizic. Dacă eşti vaccinat complet poţi începe să faci lucrurile pe care ai încetat să le faci din cauza pandemiei”, a declarat directorul CDC, Rochelle Walensky, în cadrul unei conferinţe de presă.
O persoană este considerată vaccinată complet la două săptămâni după administrarea celei de-a doua doze a vaccinurilor Pfizer/BioNTech, Moderna şi AstraZeneca şi la două săptămâni după administrarea dozei unice a vaccinului dezvoltat de Johnson & Johnson.
Ultima recomandare a CDC arată cât de încrezătoare sunt autorităţile americane în eficacitatea vaccinurilor de a opri pandemia.
CDC afirmă însă că persoanele care nu sunt vaccinate complet ar trebui să poarte în continuare măşti de protecţie şi să respecte distanţarea fizică, în special în spaţiile interioare, pentru a se proteja pe ei şi pe cei din jurul lor.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu