Este alertă pe litoralul românesc după ce în acest weekend au fost înregistrate concentraţii mari de bacterii E.Coli, în apa mării, din două staţiuni, notează antena3.ro.
Concentraţii mari de Escherichia Coli au fost descoperite în apa mării din staţiunile Eforie Nord şi Năvodari. În weekend valorile au depăşit 1.300, de unităţi, în Năvodari. Cu toate acestea, se pare că, cea mai mare concentraţie a acestei bacterii care poate provoca infecţii intestinale a fost înregistrată, în această vară, în punctul Eforie NORD II - peste 7.600.
Tudorel Ene, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică din Constanţa, a susţinut că în ciuda valorilor foarte mari, nu este cazul să fie luate măsuri speciale. „Discutăm despre un episod pasager, restul probelor prelevate din zonă arată o calitate a apei bună, astfel că îmbăierea este permisă”, a spus Tudorel Ene.
Medicii atrag însă atenţia că apa mării nu poate fi consumată şi le recomandă părinţilor să aibă grijă de copii, să nu înghită o cantitate mare. „Copiii trebuie supravegheaţi în momentul în care se îmbăiază, să nu înghită cantităţi mari de apă, pentru că, normal, apa este apă de îmbăiere şi nu apă potabilă. Da, deci, nu înseamnă că te îmbolnăveşti dacă în timpul înotului înghiţi apă, dar sunt copii care beau în cantitate mai mare şi sigur că pot apărea probleme”, a declarat doctor Luiza Căruceru, de la Direcţia de Sănătate Publică Constanţa, potrivit radioconstanta.ro.