Scule cumpărate de la Fârţăneşti i-au adus un dosar penal Recomandat

Miercuri, 01 Martie 2023 11:51
Publicat în Regional
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti au descoperit şi indisponibilizat 19 unelte electrice, în valoare de aproximativ 48.000 de lei, în autoutilitara unui participant la trafic.
"În data de 25 februarie 2023, în jurul orei 00.30, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice de supraveghere şi control, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti - I.T.P.F. Iaşi au oprit în trafic, pe D.J. 253, pe raza localităţii Băleni, judeţul Galaţi, o autoutilitară, condusă de un cetăţean român, în vârstă de 44 de ani. La controlul poliţienesc efectuat, în compartimentul marfă al mijlocului de transport, au fost descoperite mai multe unelte electrice utilizate în construcţii, care nu prezentau urme de uzură, păreau a fi noi şi pentru care persoana care le transporta nu deţinea documente legale. Cu privire la cele constatate, conducătorul a declarat că instrumentele au fost achiziţionate de la un cetăţean român, cu reşedinţa posibil pe raza localităţii Fârţăneşti, unde s-a întălnit cu acesta, în urma vizualizării unui anunţ de pe o platformă informatică de profil. A plătit suma cerută în anunţ şi urma să folosească o parte dintre unele şi pe altele să le recomercializeze. Acesta a mai adăugat că nu are cunoştinţă despre provenienţa acestora", potrivit I.T.P.F. Iaşi.
Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică ale uneltelor electrice şi presupunerea rezonabilă că ar putea fi bunuri rezultate în urmă săvârşirii unor activităţi ilicite, instrumentele în valoare de 48.000 de lei au fost reţinute pe bază de dovadă şi indisponibilizate, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale care se impun.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu