Romsilva înfiinţează alte 60 de hectare de perdele forestiere de protecţie în judeţele Călăraşi şi Brăila Recomandat

Miercuri, 14 Decembrie 2022 13:09
Publicat în Regional
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva va înfiinţa, în cursul campaniei de împăduriri de toamnă din acest an, alte 60 de hectare de perdele forestiere de protecţie a căilor de comunicaţii, cu o lungime de circa 20 de kilometri, în judeţele Călăraşi şi Brăila.
Din acestea, 22 de hectare vor fi plantate în proximitatea autostrăzii A2, încă 8 hectare în apropierea drumului naţional DN 3 şi alte 30 de hectare perdele forestiere pentru protejarea drumului naţional DN 2B.
Pentru înfiinţarea acestor perdele forestiere vor fi plantaţi circa 300.000 de puieţi forestieri.
În ultimii opt ani, Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva a înfiinţat 233 hectare perdele forestiere de protecţie a căilor de comunicaţii, cu o lungime totală de circa 77 de kilometri.
Programul actual de înfiinţare a perdelelor forestiere prevede 36 de obiective de investiţii, cu o suprafaţă totală de 712,42 hectare, pentru protecţia autostrăzilor şi drumurilor naţionale din judeţele Arad, Argeş, Brăila, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Ilfov şi Vrancea.
Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile ţării, şi asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate. De asemenea, Romsilva administrează 22 de parcuri naţionale şi naţionale, precum şi 12 herghelii de stat.
Din totalul pădurilor proprietatea publică a statului, 80% deţin certificarea managementului forestier în standard internaţional, informează Biroul de presă al Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu