27 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Reţea pescărească de călătorii creată de FLAG-urile din Galaţi, Călăraşi şi Dolj
Reţea pescărească de călătorii creată de FLAG-urile din Galaţi, Călăraşi şi Dolj

Patru FLAG-uri, Asociaţia pentru Dezvoltare Durabilă Prut Dunăre Galaţi, Asociaţia Grupul Local de Pescuit Dunărea Călărăţeană, Asociaţia Grup Local Pescăresc Dunărea Dolj şi Asociaţia Valea Mostiştei (judeţul Călăraşi), au pus la punct un proiect finanţat prin Programul Operaţional pentru Pescuit şi Afaceri Maritime pentru a crea o reţea de promovare a potenţialului turistic din zonele pescăreşti pe care le reprezintă, adică Galaţi, Călăraşi, Dolj şi Valea Mostiştei.
Prin acest proiect se doreşte crearea unei reţele care să funcţioneze drept cadru de promovare şi stimulare în vederea păstrării patrimoniului socio-cultural tradiţional, să se creeze oportunităţi de acţiune inter-regională prin care reprezentanţii zonelor pescăreşti să intre în contact şi să dezvolte activităţi comune în vederea încurajării turismului.
Fiecare FLAG organizează o vizită în teritoriul său pentru a prezenta potenţialul turistic al zonei pescăreşti pe care o reprezintă asociaţia, prima dintre acestea fiind organizată la Călăraşi în perioada 24-26 iunie 2022. Astfel, s-au reunit reprezentanţi ai administraţiilor locale, ai ONG-urilor, IMM-urilor, pescarilor şi presei care au participat la o serie de sesiuni de discuţii, urmate de vizite la obiective cu potenţial de dezvoltare turistică cu specific pescăresc.
În judeţul Călăraşi, la Chiciu, Dunărea se desparte în cele două braţe: Borcea şi Dunărea veche. În afara bălţilor formate între cele două braţe, lunca Dunării şi Dunărea în sine oferă peisaje uluitoare, iar accesul se face uşor, existând numeroase variante de trasee cu vaporul. De altfel malurile Borcei sunt pline de plaje cu umbreluţe, de locuri de pescuit sportiv şi de zeci de ambarcaţiuni de agrement.
Pe parcursul derulării proiectului, vizitele vor continua în fiecare zonă pescărească implicată în proiect pentru a se identifica în fiecare judeţ cele mai atractive oportunităţi turistice pentru potenţialii vizitatori şi promovarea lor la nivelul teritoriilor.
De asemenea, se va realiza un film şi o hartă interactivă a celor 4 zone pescăreşti ce va transpune activităţi, tradiţii, obiceiuri, totul reunit pe o platformă web şi o aplicaţie pentru telefon.


Articole înrudite