Prins la frontieră cu zeci de cartuşe de manevră ascunse în cotiera banchetei Recomandat

Miercuri, 19 Octombrie 2022 15:10
Publicat în Regional
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Oancea împreună cu lucrători vamali au descoperit mai multe cartuşe de manevră într-un autoturism condus de un cetăţean român.
Astfel, în data de 18 octombrie 2022, în jurul orei 10.25, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea - I.T.P.F. Iaşi, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, un cetăţean român, în vârstă de 26 de ani, la volanul unui autoturism înmatriculat în Republica Moldova.
În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport, ocazie cu care echipa comună de control formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali au descoperit în cotiera banchetei din spate, ascunse şi nedeclarate, 39 de cartuşe de manevră.
În legătură cu cele constatate, bărbatul a declarat că lucrează în industria cinematografică şi că este de meserie ajutor de regizor, iar cartuşele de manevră găsite au fost uitate în autoturism, după ce au fost folosite la realizarea unui film artistic în Republica Moldova.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvărşirii infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi contrabandă calificată.
Cartuşele au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, urmând a fi predate către Serviciul Arme, Expozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul I.P.J. Galaţi.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu