Incendiu de amploare la Arhiepiscopia Tomisului Recomandat

 
Duminică, 16 Octombrie 2022 00:02
Publicat în Regional
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” Constanţa au fost solicitaţi în seara zilei de sâmbătă, 15 octombrie 2022, în jurul orei 22 să intervină la un incendiu izbucnit la Arhiepiscopia Tomisului. Conform primelor date, incendiul a pornit la mansarda sediului Arhiepiscopiei. 

La faţa locului au venit în primă fază 7 autospeciale de stingere cu apă şi spumă, patru autoscări, un Smurd B, o ambulanţă SAJ. Incendiul se manifestă din ce în ce mai puternic pe cei 100 mp. Din păcate, bucăţi din acoperiş au început să cadă, inclusiv o turlă s-a prăbuşit.

Între timp, desfăşurarea de forţe s-a extins şi este una impresionată, venind în sprijin atât societăţi private, cât şi primăria. Peste 70 de pompieri intervin la incendiul din Piaţa Ovidiu. 

„Apelul a fost primit la ora 21.52, prin care am fost informaţi că la mansarda Arhiepiscopiei din Constanţa se manifestă un incendiu . Intervenim cu 7 autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autospecială de la un operator privat, trei autocisterne de la primărie, o descarcerare, cinci autoscări, doua echipaje smurd. Intervin peste 70 pompieri. Actiunea este în dinamică. Colegii lucrează pentru lichidarea incendiului. Dificil este că acoperişul este din lemn, iar incendiul se manifestă doar la acoperiş. Nu este pericol de extindere către alte clădiri. Nu au fost victime, din fericire. Nu au fost găsite persoane în interior şi nici nu au fost alte persoane care să necesite asistenţă medicală sau transport la spital”, a transmis Răzvan Parconie, purtătorul de cuvânt ISU. 

ÎPS Teodosie avea programată de la ora 22.00 o slujba la Catedrala Arhiepiscopiei.

Media

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu